Трояндочки з листкового тіста сиром і шинкою

Ці листкові трояндочки з шинкою і сиром – відмінне рішення для домашньої вечірки замість гарячих бутербродів з сиром. За якихось півгодини можна напекти 20-30 штук, так що зможете нагодувати всіх своїх гостей.

Інгредієнти для однієї трояндочки:
– Шинка або ковбаса 2 Штуки
– Шматочок сиру, шириною 1 см – 4 Штуки
– Томатний соус 1 Чайна ложка
– Смужка листкового тіста, шириною 2 см – 1 Штука

Як приготувати листкові трояндочки з сиром і шинкою?

Щоб змастити листкові трояндочки, ви можете використовувати кетчуп, сацебелі, ткемалі або будь-який інший соус на основі томатів. Ви навіть можете приготувати його самостійно: тушкуєте 100 грамів томатів в оливковій олії близько десяти хвилин, потім роздавіть їх дерев’яною ложкою, додайте натертий на тертці часник, спеції, сіль і дрібку цукру. В якості начинки для листкових трояндочок беріть свій улюблений сир (наприклад, моцарелу або гауду), докторську ковбасу, салямі або шинку. Також за бажанням додайте петрушку, кріп, цибулю.

Спосіб приготування
Розріжте кружечки шинки або ковбаси навпіл (якщо вони великого діаметра). Разморозьте тісто.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте лист – покладіть на нього папір для випікання. Маслом можете не змащувати – листкове тісто досить-таки жирне і не підгорить.

Змастіть смужку тіста томатним соусом. Для цього можете використовувати кулінарну кисть.

Покладіть на тісто ковбасу або шинку так, щоб круглий край опинився над тістом. Потім в середину смужки покладіть скибочки сиру. Акуратно скрутіть смужку – у вас вийде справжня трояндочка! Розправте «пелюстки» і відправте в духовку на 10-12 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб тісто не підгоріло.

Дістаньте трояндочку з духовки і їжте відразу ж. Якщо блюдо охололо, ви можете підігріти його в мікрохвильовці або в духовці. Смачного!

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.