Французький рибний хліб

Цей рецепт як можна краще ілюструє французьку кулінарну креативність. Ця холодна закуска виглядає як блюдо з лосося, і на смак нічим лососеві не поступається.

Фото: mint-rosemary.com

Для страви на 4-6 персон вам знадобиться:

  • 500 г філе щільної білої риби (тріска підходить ідеально)
  • 6 яєць
  • 3 ст ложки борошна
  • ¾ літра молока
  • 80 г масла
  • лавровий лист
  • чебрець
  • орегано (можна взяти «трави Провансу»)
  • сік одного лимона
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • часточка часнику
  • томатна паста – маленька баночка
  • прямокутна форма для кексу

Крок 1: готуємо Бешамель

На сковороді з товстим дном на повільному вогні розтоплюємо масло, потім додаємо в нього борошно і розмішуємо до однорідного стану. Вливаємо молоко (кімнатної температури), акуратно помішуючи. Додаємо сіль, перець і розчавлює ½ зубчики часнику. 10 хвилин готуємо соус на повільному вогні, він поступово повинен загуснути.

Крок 2: додаємо жовтки

Відокремлюємо 6 жовтків (білки зберігаємо), знімаємо бешамель з вогню і вбиваємо жовтки в нього. Залишаємо суміш остигати.

Крок 3: відварюємо рибу

У каструлі доводимо до кипіння воду, кидаємо в неї трави і рибу, зменшуємо вогонь до середнього і відварюємо рибу до готовності. Дістаємо і розбираємо її на шматочки, прибираючи кістки (треба дуже акуратно вибрати всі кістки). Перекладаємо рибу в миску, додаємо томатну пасту, лимонний сік і мускатний горіх.

Крок 4: все змішуємо

Духовку ставимо на розігрів на 180 градусів. Форму для кексів змащуємо маслом. Додаємо до риби бешамель, все добре перемішуємо. В окремій глибокій мисці збиваємо білки і вводимо їх в суміш риби та бешамель. Перекладаємо все в форму для кексу.

Фото: mint-rosemary.com

Крок 5: запікаємо рибний хліб і готуємо домашній майонез

Запікати рибний хліб в духовці годину. Поки хліб запікається, робимо домашній майонез: міксером збиваємо жовток з 1 ч ложки гірчиці діжонську в ​​зернах і ½ склянки рослинного масла, яке вливається в суміш тонкою цівкою. Солимо і перчимо майонез (якщо він виходить дуже густим, можна розбавити його чойною ложкою лимонного соку).

Готовому хлібу дати охолонути до кімнатної температури і подають з домашнім майонезом. Ця страва спокійно зберігається в холодильнику кілька днів, так що його можна робити напередодні святкових застіль.

Джерело mint-rosemary.com

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.