10 речей, яким не місце на кухні

Кухня завжди була моїм найпроблемнішим місцем в плані прибирання. Тому переїхавши минулої осені в нову зйомну квартиру, я відразу ж запитала – як зробити так, щоб кухня залишалася максимально просторою, шафи організованими, а підтримка порядку не забирала дуже багато часу. Відповідь була очевидною – потрібно мінімізувати кількість використовуваних предметів і залишити лише ті, які постійно повинні бути під рукою.

Давайте розглянемо десять категорій речей, від яких точно можна і потрібно позбавлятися. Багато речей з цього списку успішно змінили прописку на комору або передпокій, але не буду забігати наперед, розповім про все по порядку:

1. Контейнери з пластика повинні бути в достатній кількості (але не п’ять-десять комплектів), адже вони займають дуже багато корисного місця. Двох-трьох штук одного розміру буде цілком достатньо. Зберігайте їх на кухні, якщо ви щодня готуєте судочки на роботу і приберіть в комору, якщо користуєтеся набагато рідше.

2. Кружки та чашки займають досить багато місця в кухонній шафі, якщо їх збирається ціла колекція. Я за те, щоб на кожного члена сім’ї в шафі було по одній улюбленій чашці, і всі вони для зручності розміщувалися на одній поличці з усіма сортами чаю та кави або хоча б поряд з тим місцем, де ви зазвичай їх заварюєте.

3. Непотрібні дрібниці, які схильні з часом накопичуватися в ящиках. Наприклад, колекції банок, старі купони і кришки від пляшок. Це все легко можна викинути, і з’явиться багато вільного місця.

4. Використані мочалки для миття посуду. Саме вони є першоджерелом розмноження величезної кількості різних бактерій. Це просто неприйнятно для кухні, так як мікроби можуть з легкістю перейти на продукти харчування. Під дією високих температур, наприклад, в мікрохвильовій печі, можна знищити бактерії і неприємний запах. Також необхідно часто міняти губку і намагатися, щоб вона залишалася сухою.

5. Поліетиленові пакети. Одна з основних категорій, що створюють безлад на кухні. Для щотижневих закупівель я використовую тканинну еко-сумку, яка служить набагато довше, займає мало місця і не псує навколишнє середовище. Але якийсь мінімум пакетів все ж повинен бути в домі. Раніше я зберігала їх на кухні в підставці для дисків, потім зрозуміла, що зберігання в передпокої набагато зручніше. Кожен раз коли я виходжу з дому, мені достатньо витягнути руку вперед, щоб захопити з собою пакет (замість того, щоб витрачатися на новий, як це бувало зазвичай).

6. Побутові прилади захаращують простір кухні, а багато хто з них досить нечасто використовуються. Наприклад, кухонний комбайн, хлібопічка, блендер. Якщо ви господиня маленької кухні, то найкращим варіантом буде знайти цим пристосуванням затишне містечко в коморі.

7. Святкова посуд – тарілки, салатники, келихи, які ви не використовуєте в повсякденному житті. Не знаю, як вам, але мені такий посуд тільки заважає на кухні.

8. Зайві кухонні ножі. Столові прибори завжди потрібні, але кухонні ножі часто бувають зайвими, так як вони необхідні в невеликій кількості. Не купуйте дорогі набори, трьох-п’яти хороших ножів буде цілком достатньо.

9. Книги для рецептів, що не використовуються. В наш час знайти цікаві рецепти зовсім не важко, так як існує інтернет і майже у кожного є гаджет. Приберіть нечитані книги або подаруйте їх кому-небудь. Залиште тільки ті, які будуть надихати вас щотижня сідати за планування меню.

10. Дрібниці на холодильнику. Якщо речі в домі не приносять радості, то від них треба позбавлятися. Погляньте на ваш холодильник, що ви там побачите? Записки з номерами телефонів або щоденні замітки висять прикріплені купою магнітиків до дверцят? Начебто дрібниці, але теж здатні внести в енергетику кухні якийсь хаос. Використовуйте поверхню холодильника, як командний центр для управління сімейними справами. Роздрукуйте і прикріпіть туди календар на місяць, чек-листи ранкової та вечірньої рутини.

Джерело http://uyutnyj-dom.info

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.