Як знайти і видалити все, що відомо Google про вас та ваші переміщення

Позбавляємося від шпигунів в своєму телефоні.

Якщо на вашому смартфоні встановлено програму Google, це означає, що пошуковий гігант постійно стежить за вашими переміщеннями. Навіть якщо ви відключили GPS та запис історії місцезнаходжень у налаштуваннях.

Це було помічено відразу декількома дослідниками з безпеки, після появи спливаючих повідомлень з пропозицією оцінити місця, в яких вони побували раніше. Та ви й самі, ймовірно, отримували такі питання та пропозиції.

В принципі, в тому, що Google збирає особисті відомості, надаючи у відповідь додаткові послуги, немає нічого страшного. Це просто обмін інформацією, в якому кожна зі сторін отримує свою вигоду. Але проблема в тому, що в даному випадку користувачі свідомо відключали геолокацію, щоб не ділитися з Google історією своїх переміщень. Однак компанія продовжувала їх відстежувати. Це нечесна угода.

Виявляється, заборона відстеження в налаштуваннях зовсім не відключає запис історії місцезнаходжень, як логічно було б припустити. Насправді, вам необхідно ще зайти в налаштування свого облікового запису та деактивувати всі перемикачі в розділі «Відстеження дій». Зробити це можна як через веб-інтерфейс, так і в налаштуваннях програми Google на телефоні ( «Налаштування» → «Google» → «Акаунт Google» → «Дані та персоналізація»).

А якщо ви ще сумніваєтеся, чи варто це робити, то перегляньте вже зібрані про вас відомості. Для цього поклацати по посиланнях «Управління історією» на сторінці «Дані та персоналізація». Тут ви знайдете історію своїх переміщень в мережі та реальному житті, перелік пошукових запитів, список відвіданих сайтів та запущених додатків, запис голосових запитів. Загалом, докладний щоденник всього свого життя.

Будь-який запис можна видалити з хронології. Для цього необхідно клацнути по іконці з трьома крапками біля її заголовка і вибрати пункт «Видалити». Існує також інструмент для масового видалення записів за вказаною вами параметру. Наприклад, за певний проміжок часу або зібраних окремим додатком.

Втім, це не дає ніякої гарантії остаточного зникнення зібраного на вас досьє. Ми не здивуємося, якщо інформація просто ховається від обуреного користувача, але продовжує спокійно зберігатися десь на серверах Google.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.