Застосовуємо френч – прес не тільки для приготування кави

Трішки історії. В 1852 році два французи, Майер та Дельфорж, представили кавоварку з ситом, закріпленим на стрижні, для швидкого відділення кавової гущі від готового напою. Але, у 1928 році Фальеро Бонданіні вносить кардинальні зміни в дизайн френч-преса, і запатентовує свою версію в 1928 році, під назвою – Chambord.

так виглядали прототипи до осучаснення -1852 рок та 1928 року (зліва)

Повертаємось до сучасності. Він дійсно здатний не тільки допомогти вам заварити смачний та корисний листовий чай. Хоча як зазначають фахівці – «Як заварник для чаю він став використовуватися пізніше не обізнаними про природу походження пристрою працівниками громадського харчування.» І дякуємо їм.

Щоб не повторюватись, в попередньому матеріалі френч-прес вже фігурував, як прилад для створення в домашніх умовах молока з пінкою для капучино. Тому продовжуємо.

Пристрій чудово підійде для промивки крупи. У френч-прес насипте крупу, залийте водою та притисніть пресом, рідину злийте. Повторіть декілька раз. Промиту кашу відкиньте в каструлю. Даний метод допоможе вам відокремити воду від крупи без зайвих проблем.

Для приготування лимонаду. Шматочки фруктів викладіть на дно приладу, залийте холодною водою та залиште на ніч у холодильника. Відіжміть рідину, і вуаля – домашній напій готовий.

Для приготування ароматної рослинної олії. Додаємо різноманітні духмяні трави, на кшталт розмарин, базилік та заливаємо рослинною олією. Закриваємо френч-прес кришкою, і залишаємо в холодильнику на потрібний термін, день-два. Масло віджимаємо та використовуємо як заправку до наших страв: варена картопля, овочеві салати, риба та інше, залежить від фантазії та вподобань.

Для замочування сухофруктів. Додайте необхідну кількість продуктів та залийте окропом на пару хвилин. Віджимаєте та зливаєте воду і використовуйте за призначенням.

Дякуємо людям, які постійно розширюють можливості френч-пресу.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.