Вибираємо авокадо правильно

Якщо ви любите авокадо, то напевно не раз стикалися з труднощами при його виборі. Ми пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть визначити стиглість плоду та зробити вірний вибір.

Точно визначити, наскільки плід буде хорошим, за кольором та твердістю плода досить складно. Іноді буває так, що верхні шари – м’які і смачні, але всередині – як і раніше тверда та терпка серцевина.

Як визначити, що обраний вами плід – самий сік? Вибрати ідеальне авокадо можна за кількома ознаками: м’якості, кольором та черенку.

Вибираємо авокадо правильно

Світло-зелений колір (1) говорить про те, що авокадо ще зелене і дозріє на вашому підвіконні приблизно через п’ять днів. Плід дуже твердий на дотик.

Помірний зелений колір (2) говорить про те, що авокадо можна буде їсти через три дні. На дотик воно як і раніше залишається твердим.

Авокадо насиченого зеленого кольору (3) і злегка м’яке на дотик буде готове до вживання через 24 години.

Темно-зелений (близький до коричневого) (4) та м’який плід буде готовий до вживання відразу ж після покупки.

Якщо ж авокадо дуже темного зеленого кольору (5) та дуже м’яке на дотик, значить, перед вами перестиглий продукт. Якщо, звичайно ж, це не чорне авокадо – каліфорнійське авокадо, або хаас. В цьому випадку чорний колір плода є природним.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.