Як зменшити гіркий смак кави

Горнятко кави може стати справжнім порятунком зранку і відмінним способом почати день. Але гіркий смак кави може зіпсувати не тільки ранок, а й настрій.

Додайте щіпку солі в каву. Це допоможе придушити гіркоту і поліпшити смак напою. Майте на увазі, що додавання невеликої кількості солі в каву не зробить його більш солоним і не зіпсує смак.

Додайте вершки або молоко в каву. Ще один простий спосіб зменшити гіркоту – додати в каву вершки або молоко. Це може бути хорошим варіантом, якщо зазвичай ви п’єте каву з вершками або молоком і хочете отримати більш нейтральний смак.

Насипте цукор в каву. Якщо ви не проти пригнічувати гіркоту солодкістю, додавання цукру в каві може бути рішенням вашої проблеми. Насипте чайну ложку цукру в каву, щоб зменшити гіркоту і надати напою більш солодкий смак.

Спробуйте каву, приготовану краплинним методом. Кава приготовлена у пуровері, як правило, менш гірка, ніж інші види кави (приготовані за допомогою френч-преса або кавомашини еспресо). Якщо ви намагаєтеся уникнути гіркоти в каві, спробуйте крапельний спосіб приготування вдома або в кав’ярні.

Налаштуйте розмір зерен. Якщо ви самі готуєте каву вдома, вам потрібно молоти зерна, щоб напій вийшов максимально свіжим. При цьому переконаєтеся, що не перемелюєте їх занадто дрібно. Найчастіше кава з френч-преса менше гірчить, якщо помел грубий і не дуже невеликий. Для приговуання крапельної кави, потрібен помел середній, а не дуже невеликий.

Переконайтеся, що ви використовуєте не дуже гарячу воду. Ще одна причина, по якій зварена кава може гірчити – це використання занадто гарячої води при приготуванні. Дуже гаряча вода зробить каву у вашій чашці ще більш гіркою. Слідкуйте, щоб температура води була в межах 90-95 ° С. Не доводьте воду до кипіння вище 98 ° С.

Зробіть вибір на користь кави середнього обсмаження. Як правило, кава середнього обсмаження менш гірка, ніж сильного (темного) прожарювання. Це все тому, що вона часто обсмажується меншу кількість часу і при більш низькій температурі. В результаті в каві середнього обсмаження вищий вміст кислоти і більш міцний аромат, а також він менш гіркий.

Спробуйте каву без кофеїну. Було доведено, що процес вилучення кофеїну з кави зменшує гіркоту. Спробуйте зерна кави без кофеїну, щоб перевірити, чи буде напій менш гірким. Замовте його в найближчій кав’ярні або приготуйте вдома.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.