Як видалити пригорілу їжу з каструлі

Каструлі просто незамінні на кухні – в них готують пасту, суп, овочі і навіть м’ясо. При правильному поводженні, каструлі можуть неймовірно довго вам прослужити, залишаючись корисними протягом багатьох років або навіть десятиліть.

Замочіть каструлю

Налийте в каструлю теплу воду. Переконайтеся, що повністю занурили у воду всі області, на яких залишилася підгоріла їжа. По можливості остудіть каструлю і залийте водою відразу ж після утворення гару, щоб її було простіше видалити.

Додайте кілька крапель засобу для миття посуду. Для невеликих каструльок буде достатньо 2-3 краплі. Для каструлі побільше спробуйте 4-5 крапель. Після додавання перемішайте його з водою за допомогою звичайної щітки, щоб переконатися, що воно покрило всю внутрішню поверхню каструлі.

Залиште на ніч. Якщо час підтискає, то залиште хоча б на 1 годину.

Зчистіть залишки пригорілої їжі за допомогою двосторонньої губки. Після замочування використовуйте абразивну сторону губки, щоб позбутися від гару.

Використовуйте харчову соду і оцет

Наповніть каструлю водою так, щоб покрити тільки підгорілі області. На відміну від попереднього методу, вам потрібно буде зробити більш концентрований (міцний) розчин, призначений конкретно для тих місць, які ви хочете очистити.

Налийте 1 склянку (250 мл) оцту. Оцет є неймовірно кислотним розчином, що робить його ідеальним засобом для позбавлення від гару. Налийте 1 склянку (250 мл) звичайного оцту в каструлю. Ложкою або щіткою перемішайте розчин.

Доведіть розчин до кипіння. Поставте каструлю на конфорку і включіть вогонь на середньо-високу або високу потужність. Не закривайте кришкою! Дочекайтеся, коли оцет почне кипіти – якраз з цього моменту ваша посуд почне ставати чистішим на вигляд. Вимкніть вогонь і приберіть каструлю в прохолодне місце.

Додайте 2 столові ложки (40 г) харчової соди і залиште на 30 хвилин. Після гарячого оцту харчова сода перетвориться в неймовірно потужний засіб для чищення. Додайте приблизно 2 столові ложки (40 г) харчової соди в розчин, посипаючи її над залишками підгорілої їжі. Залиште на 30 хвилин, щоб каструля охолола, а харчова сода вбралася. Майте на увазі, що харчова сода може сильно шипіти після додавання в оцет.

Очистіть каструлю двосторонньою губкою. Через 30 хвилин потріть каструлю абразивною стороною губки. Решту плями посипте половиною столової ложки (10 г) харчової соди і потріть знову. При необхідності повторіть процес з киплячим оцтом.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.