Як швидко очистити овочі і фрукти: дієві лайфхаки

Хочемо представити вашій увазі корисні поради про те, як правильно і швидко почистити різні овочі, фрукти та іншу їжу, будь-то гранати або креветки.

Гранат дуже смачний і вкрай корисний фрукт, ось тільки чистити його досить важко – товста шкірка, внутрішні перетинки і прожилки. Іноді навіть не хочеться їсти гранат тільки через те, що треба повозитися, щоб дістатися до смачних зерен. Однак існує хитрість в «очищенні» граната, яка дозволить його очистити буквально за хвилину, а то і менше.

Для цього: візьміть гранат і гострий невеликий ніж, зріжте верхівку (де хвостик), а потім зробіть надрізи уздовж всіх прожилок, як це показано на фото. Залишається лише перевернути гранат на тарілці і постукати по ньому ложкою. Ще одна порада: беріть тарілку з високими бортиками, щоб нічого не забруднити.

Почистити болгарський перець, здавалося б, що може бути простіше – бери і роби. Однак якщо вам треба почистити ціле відро перчику, то це справа вже не здається такою простою. Тут також є свої нюанси.

Візьміть болгарський перець і зверху відріжте «шапочку», приберіть її, а потім зріжте трохи, щоб вільно входив палець «хвостик» болгарського перцю. Допомагаючи собі пальцем з кінця, акуратно зріжте ножем мембрани і видавіть їх разом з усім насінням.

Незважаючи на те, що авокадо можна знайти майже в будь-якому великому магазині, далеко не всі знають, як його правильно чистити. Хоча все дуже просто! Якщо плід свіжий, то для початку зніміть шкірку ніби ви чистите картоплю, а не тропічний плід, якщо старий – зробіть надрізи і піддягаючи нігтем зніміть шкірку. Потім розріжте плід вздовж навпіл (починайте різати з вузькою боку і впершись ножем в кісточку, поверніть плід по колу), зніміть половинки і вийміть кісточку чайною ложкою. Обов’язково збризніть фрукт лимонним соком, щоб він не потемнів.

Арахіс – це дуже смачний горіх, який підходить як для кондитерських виробів, так і для других страв. Ось тільки перед тим як почати його використовувати при приготуванні якого-небудь кулінарного шедевра, горішки арахісу необхідно очистити від лушпиння, що дуже навіть клопітне заняття.

А тим часом багато арахісу можна швидко і легко разом очистити від лушпиння: прогрійте арахіс протягом 3-5 хвилин в мікрохвильовій печі, потім помістіть його в середину рушника, накрийте краями і як би розкачайте по столу – лушпиння відстане.

Хочете приготувати голубці і треба відокремити капустяне листя від качана?

Це зробити простіше простого і зовсім не обов’язково тримати капусту в окропі, є спосіб ще простіше: помістіть капусту в мікрохвильовку і прогрійте її при повній потужності 4-5 хвилин. Листя будуть дуже легко відходити, а головне ще й розм’якшуватися як треба.

Імбир надає неповторний аромат всіх страв, а правильно чистити його наступним чином: терти шкірку зі свіжого імбиру столовою ложкою.

Все більше можна зустріти рецептів, де основний інгредієнт – це креветка. Воно і зрозуміло, креветка – це смачний і дуже корисний продукт, що володіє тонким смаком.

Креветку треба чистити так: візьміть креветку з двох кінців і обертовим рухом відірвіть голову, потім, там, де була голова, зробіть надріз в сторону хвоста, потягніть панцир і все делікатесне м’ясо залишиться у вас в іншій руці.

Якщо вам необхідно почистити маслюки, то перед цим відпустіть ці гриби вниз капелюшками в окріп. Шкірочка після даної процедури буде дуже легко зчищатися.

Кальмар – ще одне делікатесне м’ясо, яке все частіше можна зустріти в рецептах багатьох закусок. Перед приготуванням м’ясо кальмара необхідно очистити від шкіри, а робиться це в такий спосіб: підготуйте дві миски з водою і шматки кальмара.

В одній мисці повинен бути окріп, а в іншій – крижана вода. Опустіть кальмара спочатку буквально на кілька секунд в окріп, а потім відразу ж в холодну воду. Після цього шкіра з кальмара буде зніматися як панчохи!

Грейпфрут буде дуже легко чиститься, якщо попередньо його прогріти в мікрохвильовці на повній потужності протягом 30 секунд!

Ківі можна повністю очистити від колючої шкурки буквально за кілька секунд анітрохи не забруднивши руки! А робиться це так: розріжте ківі навпіл, а потім як би насадіть його впритул шкіркою на тонкий скляний стакан і зніміть шкірку. М’якоть виявиться в склянці, а шкурка на столі.

Мандарин і апельсин можна дуже легко і швидко очистити від шкірки так, що цитрусові будуть відразу розділені на часточки. Робиться це в такий спосіб: зріжте акуратно верхівку і хвостик так, щоб не зачепити м’якоть. Потім зробіть поздовжній зріз ножем і … вуаля!

Джерело: sovetypodomu

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.