Як прискорити процес варіння буряка

Зварити буряк можна і за 2 години, і за 8-10 хвилин. Все залежить від того, чим ви скористаєтеся: плитою, мультиваркою або мікрохвильовкою.

Буряк для варіння повиннен бути середнього розміру (не більше ніж 10 см в діаметрі), з тонкою темно-червоною шкірочкою, без пошкоджень і гнилі. Одним з кращих вважається сорт «бордо».

Незалежно від способу приготування, буряк потрібно гарненько вимити, зрізати бадилля (якщо є) і трохи вкоротити хвостик.

Буряк перед варінням не чистять.

Експрес-варіння

Час приготування: 45-60 хвилин.

Щоб прискорити процес, деякі господині запускають буряк в уже киплячу воду і не збавляють вогонь до мінімуму. А щоб температура води була ще вище, додають 2-3 столові ложки рослинної олії.

Коли буряк покипит близько 30-35 хвилин, його знімають з вогню і відправляють під струмінь холодної води ще на 15-25 хвилин. Перепад температур доводить овоч до готовності і заодно остуджує.

Як варити буряк в мікрохвильовці

Це самий простий і швидкий спосіб.

Час приготування: від 8 до 20 хвилин.

Час залежить від двох чинників: розміру буряка і потужності мікрохвильовки. У мікрохвильових печах з потужністю 1 000 і більше ват буряк звариться за 8-10 хвилин. Якщо у вас менш потужна модель, збільште час в два рази.

Буряк потрібно помити (не чистити!) і покласти в скляний посуд. По краях намагайтеся класти великі коренеплоди, а в центр – найменші. На дно ємності потрібно налити 3 столові ложки води, а зверху – покрити скляною або спеціальною кришкою для мікрохвильовки.

Щоб скоротити час приготування в малопотужної мікрохвильовці, покладіть буряк в поліетиленовий мішок для запікання і щільно його зав’яжіть. В цьому випадку кришка вже не потрібна.

Протикати або надрізати буряк не треба: він не вибухне. Переривати процес і перевертати його з боку на бік не обов’язково. Також не варто заливати овочі після приготування холодною водою. Краще нехай охолонуть при кімнатній температурі.

На смак буряк з мікрохвильовки виходить точно такий же, як при звичайному варінні в каструлі.

Готовий буряк можна зберігати в холодильнику не більше двох діб.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.