Продукти як захист від захворювань восени

«Їжте їжу як ліки. Інакше, ви маєте їсти свої ліки як їжу”. – Стів Джобс

Осінь, жовте листя, сирість, похмура погода з моментами сонячних променів та зливи, іноді короткочасні. Це саме той час, коли все наше тіло ще пам’ятає літне тепло, а тому лишається вразливим. Нежить, кашель, втома, словом – ГРЗ. І як наслідок, аптеки, черги та купа ліків у торбині. Але є природний захист. Пам’ятаєте? Наша імунна система має всі шанси впоратись з вірусом самотужки, їй потрібно лише паливо природних та корисних вітамінів, які містить більшість харчових продуктів що оточують нас.

Відомий вітамін Ц. Найбільший та найвідоміший стимулятор імунної системи організму. Достатній вміст вітаміну є у продуктах, що ви знайдете у звичайних супермаркетах, на кшталт: апельсин, грейпфрут, лимон, солодкий перець, шпинат, броколі, капуста. Взагалі, більшість зелених овочів містять корисні для нашого з вами організму вітаміни.

Вітамін Б6. Життєво важливий вітамін для забезпечення та підтримки біохімічних реакцій організму та підтримки імунітету. Достатній щоденний, вміст вітаміну забезпечать продукти: курка, риба (морська), зелені овочі та хумус.

Вітамін Є. Це потужний антиоксидант для боротьби з інфекцією в нашому організмі. І знову доступні продукти, які містять достатньо вітаміну: горіхи, насіння та шпинат.

Вітамін К. Через зміну атмосферного тиску, підвищеної вологості та холоду, що відбуваються восени, частка людей середнього віку відчуває болі в суглобах та кістках. Тому, щоб уникнути дискомфорту радимо вам вживати зелені листові овочі на кшталт: шпинату, зеленого салату, броколі, брюсельську капусту, спаржу, а також картоплю та помідори. І не забувайте, молочні продукти також містять підгрупу вітаміну К2.

І звичайно, головний атрибут осені, це тепла одежа, обійми, ковдра, і смачна кава та чай. Будьте здорові та частіше посміхайтесь.

Читайте інші матеріали в категорії здоров’я.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.