Доводимо, чому не варто їсти сире тісто

З’їсти шматочок сирого тіста під час приготування випічки – це традиційний ритуал у багатьох сім’ях. Це взагалі безпечно?

У більшості людей ймовірність такої небезпеки асоціюється з сирим яйцем. Яйця можуть бути заражені бактеріями сальмонели, тому необхідно їх готувати до тих пір, поки жовток і білок не стануть твердими.

Також небезпеку може нести в собі борошно, якщо раптом виявиться зараженим бактеріями, оскільки іноді пшениця росте там, де випорожнюються тварини, через екскременти яких і передається інфекція.

Наприклад, в 2016 році в США в продажу з’явилася борошно, заражене кишковою паличкою. В результаті, її споживання призвело до отруєння десятків людей (серед симптомів – пронос з кров’ю і спазми в животі). Деякі були госпіталізовані, а у одного навіть розвинулася ниркова недостатність.

Крім того, в матеріалі на The Conversation Брайан Зікмунд-Фішер, доцент кафедри здорового поведінки і санітарної освіти Мічиганського університету, рекомендує використовувати пастеризовані яйця.

Так чи інакше, ризик заразитися якимись хвороботворними бактеріями при вживанні сирого тіста дійсно існує.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.