Чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування

Щорічно люди по всьому світу з’їдають понад 100 мільярдів порцій локшини швидкого приготування. Ризикують вони при цьому своїм здоров’ям? Давайте розбиратися.

Що містить і до яких захворювань може призвести така локшина?

Локшина швидкого приготування містить багато жирів, калорій і натрію. У неї додають штучні барвники, консерванти, ароматизатори та інші хімічні речовини.

Як правило, для поліпшення смаку і збереження властивостей в таку локшину кладуть мононатрієвий глутамат (MSG), а також третинний бутілгідрокінон (TBHQ) – хімічний консервант, одержуваний з нафтової промисловості. Регулярне їх споживання може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, – розповів доктор Суніл Шарма, головний лікар і глава Служби невідкладної допомоги в Нью-Делі (Індія).

Південнокорейські вчені говорять, що споживання такої локшини підвищує ризик метаболічного синдрому – це метаболічні, гормональні та клінічні порушення, які доводять до серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Особливо не рекомендують локшину жінкам. І тут без різниці: була вона в раціоні разом зі здоровою їжею або фастфудом.

Часто локшину швидко приготування роблять з майду – це вибілена версія пшеничного борошна. Відбілюють його пероксидом бензолу, який заборонений в Китаї, Євросоюзі і Великобританії. Борошно оброблене до такої міри, що в ній не залишається взагалі нічого поживного для організму. Це джерело порожніх калорій, які гарантують стрімке ожиріння.

Як перетравлюється така локшина?

У 2013 році група американських медиків провела експеримент, щоб побачити, як працює система травлення, коли ми їмо локшину швидкого приготування. За допомогою мікрокамери розміром з таблетку дослідники змогли побачити процес перетравлення локшини на екрані комп’ютера. У підсумку, шлунку потрібно близько двох годин, щоб переварити і повністю зруйнувати частинки локшини. Для порівняння, переварювання свіжих овочів або фруктів займає близько 20 хвилин.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.