Зимовий Салат З Обсмаженим Яйцем

До весни поки далеко, і нічого свіжішого за тепличний салат та редиски в магазинах не знайти, але це не привід здаватися і відмовлятися від звички їсти салати!

Тим більше що саме зараз вашому організму потрібна клітковина і ті вітаміни, які є навіть у тепличної зелені (нехай і не в такій кількості як у свіжій, але все-таки).

А якщо ще витратити час на приготування смачної заправки, то ніяких проблем з тим, щоб умовити себе їсти більше зелені цієї зими у вас не буде!

Фото: joythebaker.com

На 2 великі порції салату вам знадобиться:

  • 1 качанчик хрусткого салату-латук
  • 2 гілочки селери (можна замінити очищеним зимовим огірком, якщо селеру ви не любите)
  • пучок редиски
  • 1 ст ложка дрібно порізаної цибулі-шалот (або будь-якого іншого солодкої цибулі
  • 4 великих курячих яйця
  • вершкове масло для обсмажування яєць
  • сіль і перець в млині

Для заправки:

  • ¼ склянки свіжого лимонного соку
  • 2 ч ложки меду
  • 1 ч ложка гірчиці діжонської
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • сіль і перець за смаком
  • лимонна цедра – опціонально

Приготування:

  1. Яйця зварити круто і очистити, салат розібрати на листя і крупно нарвати, нарізати огірки / селеру і редиску, змішати соус (в банку з щільною кришкою скласти всі інгредієнти, закрити кришку і потрясти 10-15 секунд, щоб всі компоненти перемішалися). Соус спробувати, додати сіль або перець, якщо потрібно (готовий соус можна зберігати в холодильнику 2-3 дні).
  2. Яйця розрізати на половинки, в невеликій сковороді розтопити ложку вершкового масла, викласти половинки яєць плоскою стороною вниз і дати їм підсмажитися до золотистої скоринки 2-3 хвилини. Присипати їх перцем.

Зібрати салат в тарілках:

  • викласти зелень
  • на подушку із зелені покласти нарізані овочі, присипати нарізаною цибулею
  • зверху викласти обсмажені яйця
  • заправити салат соусом і відразу подавати.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.