Зігріваємось взимку: ягідний глінтвейн

Грудень – місяць глінтвейну та затишних дружніх посиденьок. І якщо ви примудряєтеся викроїти час в останній місяць року для зустрічі з друзями, то має сенс витратити сили і час на справжній глінтвейн: дешеве тепле вино зі спеціями з пакетика негідно хорошій компанії. Пропонуємо вам новий та цікавий рецепт.

Глінтвейн з журавлиною

Рецептів глінтвейну безліч, майже у всіх країнах з винної культурою є традиція пити гаряче вино зі спеціями.

Десь глінтвейн трохи солодший, десь в вино додають міцний алкоголь, але загальна ідея незмінна – гаряче смачне вино розливається із загального чана або каструлі (адже сенс напою не тільки в тому, щоб зігріти, але і в тому, щоб об’єднати компанію).

Традиційно глінтвейн робиться з сухого червоного вина (НЕ напівсолодкого), смак якого збагачується спеціями і медом. Замість меду можна додати патоку (вона додасть цікавий відтінок), а смак вина підкреслити не тільки спеціями, але і фруктами.

На 6 порцій:

  • цедра одного апельсина + скибочки апельсина для подачі
  • ¼ склянки апельсинового соку
  • 1 ст ложка лимонного соку
  • 2 зірочки кардамону
  • 6 пестиків кориці
  • кілька горошин перцю
  • жменю свіжої журавлини
  • 2 палички кориці
  • ¼ склянки цукру
  • ¼ склянки чорної патоки (можна взяти мед, краще темний)
  • 1,5 літра сухого червоного вина
  • 1/3 склянки журавлинного соку

Спеції прогріти на сковороді. У каструлі на повільному вогні з’єднати вино, цедру, сік цитрусових, кардамон, корицю, перець, цукор, патоку та журавлинний сік. Як тільки вино почне закипати, відразу зменшити вогонь до мінімального, залишити настоюватися 30 хвилин.

Розлити по гурткам, прикрасити свіжою журавлиною і скибочками апельсина. Із задоволенням випити під хорошу бесіду і (якщо є) камін.

Джерело woman-delice.com

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.