Страви з авокадо, які легко приготувати вдома

Авокадо – дуже калорійний, корисний і містить величезну кількість вітамінів. Пропонуємо кілька рецептів, які з легкістю можна приготувати вдома.

Тост з авокадо і яйцем пашот

Фото: infoeda.com

Інгредієнти:

  • хліб цільнозерновий – 1 шматочок
  • сир “Філадельфія” – 1 ст. л.
  • рукола – за смаком
  • вокадо – половина
  • фета – 50 г
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  1. Підсмажити хліб.
  2. Намазати хліб рівномірно “Філадельфією” (або іншим м’яким сиром).
  3. Зверху викласти рукколу.
  4. Відокремити половину авокадо від кісточки і очистити від шкірки.
  5. Нарізати і викласти на рукколу.
  6. Розчавити в тарілці вилкою фету і посипати зверху.
  7. Розбити яйце в маленьку мисочку, головне, щоб білок не змішався з жовтком.
  8. У каструлі закип’ятити воду і додати чайну ложку оцту.
  9. Обережно опустити яйце в воду. Тримати 3-4 хвилини.
  10. Обережно вийняти яйце, покласти на тарілку з паперовим рушником, щоб не залишилася вода.
  11. Готове яйце викласти зверху на тост.
  12. За смаком посипати насінням або кунжутом і подавати до столу.

Салат з авокадо і апельсином

Фото: jazzowesmaki.com

Інгредієнти:

  • свіжий шпинат – 150 г
  • рукола – 100 г
  • апельсин – 1 шт.
  • авокадо – 1 шт.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • кунжутне масло – ¼ ч. л.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • гранат – половина
  • улюблені горіхи – за смаком

Приготування:

  1. Апельсин очистити від шкірки, нарізати великими шматками.
  2. Авокадо нарізати тонкими скибочками.
  3. Почистити гранат і висипати в мисочку.
  4. Викласти листя салату і шпинат в тарілку.
  5. Потім викласти авокадо і апельсин.
  6. Поперчити і посолити за смаком.
  7. Додати зерна граната.
  8. Полити кунжутною і оливковою олією.
  9. Додати зверху подрібнені горіхи.
  10. Добре перемішати і подавати на стіл.

Яйця запечені в авокадо

Фото: kaleandchocolate.com

Інгредієнти

  • авокадо – 1 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • сир твердий – 2 ст. л.
  • зелень – за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Розрізати авокадо на дві частини і вийняти кісточку.
  2. Натерти сир.
  3. На дно авокадо викласти тертий сир.
  4. Акуратно розбити всередину яйце.
  5. Посолити і поперчити за смаком.
  6. Покласти авокадо в форму для запікання і відправити в розігріту до 200⁰С духовку на 10-15 хвилин.
  7. Після посипати зеленню і подавати до столу теплим.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.