Сніданок, що зробить ваш день яскравим

За допомогою барвистого рецепта ви зможете почати будь-який похмурий день яскраво, смачно і по-осінньому затишно.

Яєчня з квасолею і тости з сиром Рікота

Вам знадобиться:

  • 250 г помідорів-чері
  • половина лимона
  • оливкова олія першого віджиму
  • 4 листочка свіжого базиліка
  • 400 г (одна консервна банка) консервованої квасолі
  • 1 щіпка насіння фенхелю
  • 2 великих яйця
  • 2 скибочки цільнозернового хліба
  • 2 чайної ложки сиру Рікотта
  • за смаком: бальзамічний оцет і соус чилі

Приготування:

Поріжте помідори на половинки, помістіть в піалу і збризніть соком половини лимона, додайте 1 столову ложку оливкової олії та листочки базиліка, перемішайте і відставте на кілька хвилин.

Поставте на великий вогонь широку сковороду з антипригарним покриттям. Злийте воду з квасолі і перекладіть її в сковороду разом з насінням фенхеля й дрібкою чорного перцю. Залиште квасолю на вогні хвилин на п’ять, періодично помішуючи, щоб фасолинки полопалися та розкрилися. Потім додайте в сковороду вміст піали з помідорами, долийте в сковороду 100 мл води. Додайте вогню і дайте зайвої рідини прокипіти і випаруватися протягом хвилини. Розбийте в сковороду два яйця, накрийте кришкою і готуйте 3-4 хвилини на середньому вогні. Приготуйте тости з рікотою. Подавайте яєчню на стіл з тостами і бальзамічним оцтом або соусом чилі. Дуже смачно!

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.