Сніданки, що заслуговують вашої уваги

Смачний, корисний та швидкий сніданок у приготуванні, як знахідка вранці. Маємо для вас 3 рецепти.

Сирники з рікоттою, курагою і бананами

Новий погляд на традиційні сирники – італійський сир додасть їм особливої ніжності і легкості.

Інгредієнти:

  • Сир Рікотта – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 70 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Банани – 2 шт.
  • Курага – 50 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Для тесту змішати Рікотту, жовток, борошно, цукор, ванільний цукор, сіль.
  2. Порізати дрібно курагу, додати в тісто і добре замісити.
  3. Сформувати коржі і обваляти в борошні з двох сторін.
  4. На попередньо розігріту сковороду викласти коржі і обсмажити до золотистої скоринки з кожного боку.
  5. Банани можна нарізати кружечками або часточками на чотири частини.
  6. Викласти на тарілку сирники і банан.
  7. Перед подачею сирники можна полити медом або посипати цукровою пудрою.

Панкейки без борошна

Відмінний варіант для тих, хто дотримується правильного харчування і хоче знизити вживання борошна та борошняних виробів до мінімуму.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.
  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Вівсяні пластівці – 5 ст. л.
  • Кориця – до смаку
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Кленовий сироп – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати крупно банани.
  2. Змішати всі інгредієнти в блендері до однорідної суміші і додати пів-ложки оливкової олії.
  3. Смажити панкейкі на розігрітій сковороді, з двох сторін, до золотистої скоринки.
  4. Перед подачею полити кленовим сиропом.

Шакшука

Якщо набридли банальні яєчні і омлети, спробуйте ізраїльську шакшуку. Це гостре і пряне блюдо – якісний “щільний” сніданок.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія для смаження
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Перець червоний – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Помідори (консервовані) – 5 шт.
  • Паприка – 2 ст.л.
  • Кмин – щіпка
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Вода – 1/2 склянки
  • Яйця – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Коржик або хліб

Приготування:

  1. Нарізати помідори, перець, цибулю і часник.
  2. Налити оливкову олію в сковороду, додати цибулю і смажити кілька хвилин, поки вона не стане м’якою. Час від часу помішувати. Додати червоний перець і смажити кілька хвилин, поки вона не стане злегка м’якою. Потім додати часник і смажити, поки він злегка не підрум’яниться.
  3. Додати томатну пасту, перемішати і тушкувати, поки паста злегка не потемніє. Потім додати помідори, воду, паприку, кмин і сіль.
  4. Перемішати і тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин, поки помідори не стануть м’якими.
  5. Зробити ложкою чотири дірочки в соусі і розбити в них по одному яйцю.
  6. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні поки білок не побіліє, приблизно 5-8 хвилин. Жовтки повинні покритися непрозорою скоринкою.
  7. Посипати петрушкою. Подавати негайно на сковорідці з коржем або хлібом.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.