Смачні домашні чебуреки. Спосіб приготування.

Доволі простий рецепт смачних чебуреків з яловичого фаршу.

Чебурек(національна страва кримських татар) пиріжок з прісного тіста, баранячим фаршем та гострими приправами, смажений у великій кількості рослинна олія. Як для класичного варіанту. Але насправді блюдо можна приготувати з будь-якою начинкою та формою.

Пропонуємо вам приготувати чебуреки з яловичого фаршу, з великою кількістю ріпчастої цибулі, та зелені. Готовий фарш залишаємо на деякий час, щоб інгредієнти увібрали в себе аромати один одного. І на хвилинку, не забувайте для чебуреків потрібно прісне тісто на воді, борошні та солі. Ретельно вимішане тісто залишаємо в холодному місці на одну годину. Існує кілька варіантів форми чебуреків, найпопулярніша — дугоподібна або у формі трикутника.

Інгредієнти:

  • Борошно 1 кг Сіль 35 гр. 
  • Рослинна олія 50 гр. 
  • Вода – 400 мл
  • Яловичий фарш,
  • Цибуля ріпчаста по 500 гр.
  • Петрушка, кінза по пучку Кумин 1 ч. л. перець чорний мелений 10 гр. Вода питна 150 гр

Переходимо до процесу:

Просіяти борошно. Розвести 20 гр. солі в 400 мл води, влити 200 мл в борошно. Замісити тісто, повільно додаючи воду. Повинно вийти щільне, однорідне тісто, що нагадує пластилін. Залишити в холодильнику на годину. Нарізати дрібно цибулю, ошпарити окропом, так вийде вся гіркота. Додати в фарш цибулю, кумин, перець, дрібно нарізану кінзу та петрушку, сіль. Влити в фарш 150 мл води. Перемішавши. Залишити фарш маринуватися на пів години. Розділити тісто на частини та розкачати в смуги шириною близько 15 см, нарізати на квадрати. Викласти фарш, зчепити краї. Обсмажувати на рослинній олії до красивої золотистої скоринки.

Чебуреки вживають без використання столових приладів, лише руками. Слід зазначити, починати їсти чебуреки потрібно з верхнього краю, і ніяк інакше. По-перше, це необхідно, щоб масло не забруднило вам руки та одяг, а повірте, це неодмінно відбудеться, якщо не дотримуватись вище зазначеного правила.
Також варто додати, що іноді краще з’їсти смачний домашній чебурек, ніж вживати те що пропонують зазвичай на вулиці. Смачного вам. 

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.