Слоуфуд — п’ять причин їсти повільніше

«Слоуфуд, Slow Food (англ. slow «повільний» і food «їжа») — це
альтернатива швидкому харчуванню, рух що прагне зберегти традиційну та регіональну гастрономічну культуру. Засновано Карлом Петріні в Італії в 1986 році, та з того часу поширився по всьому світу.»

Ознайомившись з коротким описом ви вже розуміли про що йде мова. В наш час, в більшості своїй, люди харчують в закладах швидкого харчування. Чому? Швидко, відносно не дорого та доступно на кожному кроці. І це, є головною проблемою сьогодення, адже шкоду здоров’ю від постійного вживання такої їжі важко переоцінити. І не лише те, що саме ви вживаєте, а як ви їсте, наковтались нашвидкуруч і побігли у справах. Це і є головно небезпекою для вашого здоров’я. Саме тому рух за повільне вживання їжі набирає обертів. І ось чому.

Перше. Покращене травлення.

Повільне та ретельне пережовування їжі дозволяє подрібнити її до стану, що вашому шлунку буде простіше переварити. І також, за цей час виділитися достатня кількість шлункового соку. І не забувайте, що під впливом слини у ротовій порожнині почнеться розщеплення їжі, тому, шлунку легше буде справлятися з переварюванням та засвоєнням.

Друге. Можливість природного схуднення.

Перевага повільного харчування, це завчасне відчуття ситості та позбавлення переповненості шлунку. Як наслідки, менше їжі дорівнює меншій кількості калорій. А це покращення зовнішнього вигляду, зниження тиску та холестерину.

Третє. Зниження ризику отримати стрес.

Як то не банально, але повільний прийом їжі сприяє вашій витримці, здатності більш спокійно реагувати в стресових умовах та вчить керувати емоціями. А спокійна нервова система нормалізує серцебиття та практично нівелює ознаки депресії. Користь, отримуєте гарний настрій та емоційний підйом.

Четверте. Від їжі ви нарешті отримаєте насолоду.

Пам’ятаєте? «Зробіть паузу, з’їжте ….». Саме так, знаходьте час на себе, турбуйтесь про здоров’я, приймайте їжу повільно, з насолодою. І врешті-решт, ви відчуватимете на смак кожній інгредієнт страви, визначитись зі своїми смаками та позбудетесь нарешті продуктів, що викликають у вас дискомфорт. Адже під час швидкого харчування таке не можливо. І на останок, повільна трапеза улюбленим висококалорійним блюдом дозволяє з’їсти його значно меншу кількість ніж зазвичай.

Ставтесь до їжі як до ліків, поважайте своє тіло та турбуйтесь про здоров’я. Іноді вмикайте паузу в шаленому світі.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.