Що пити, якщо випивати ще рано: 5 напоїв для зимових свят

Гарячий шоколад

  • 450 мл молока
  • 80 мл вершків жирністю 33-35%
  • 100 г темного шоколаду з вмістом какао 70% 50 г молочного шоколаду
  • цукор за смаком
  • подрібнений фундук і шматочки шоколаду для подачі

 

Для приготування цього напою вибирайте найкращий шоколад із доступного, адже саме він є основою успішної реалізації рецепта.

З’єднайте в сотейнику молоко і вершки, поставте на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до перших ознак кипіння.
Потім зніміть з вогню і додайте поламаний на шматочки шоколад, перемішайте до однорідності. На цьому етапі можна додати цукор на ваш смак, мені вистачає солоду молочного шоколаду в цьому напої.
Розлийте гарячий шоколад по чашках, прикрасьте горішками або шматочками шоколаду і подавайте.

Какао з гострим перцем

Какао – це ще одна можливість випити трохи шоколаду. Ви знаєте, як сильно я його люблю, а коли він підтане, то його можна любити ще сильніше і з’їсти ще більше. Моє улюблене какао готується з перцем, і так, – в ньому є пара шматочків гіркого шоколаду, інакше навіщо затівати весь цей процес приготування.

  • 500 мл молока
  • 15 г какао-порошку 50 г цукру
  • 50 г темного шоколаду щіпка гострого перцю

Молоко налийте в сотейник і доведіть до кипіння на середньому вогні.
В окремій мисці змішайте какао-порошок, цукор і гострий перець. Кількість перцю регулюйте індивідуально, все залежить від гостроти перцю, який ви використовуєте. Додайте до суміші кілька ложок гарячого молока, перемішайте. Підливайте молоко порціями, щоб суміш рівномірно перемішувалася, а потім поверніть суміш в сотейник. Нагрівайте ще 2-3 хвилини і зніміть з вогню.
Додайте в какао шоколад, поламаний на шматочки, перемішайте до однорідності і розлийте по чашках. Не додавайте шоколад під час варіння і не нагрівайте напій повторно – шоколад може згорнутися і відшаруватися.
Подавайте гарячим.

Егг-ног
Егг-ног – це американський різдвяний напій, вершкова суміш з молока, яєць і спецій, іноді, але це не обов’язково, в напій додають алкоголь, як правило, це бренді або бурбон.

Для мене Егг-ног – це гоголь-моголь, той-самий з дитинства, бабуся збивала його стареньким міксером з двома віночками, і не було нічого смачнішого. Хіба що лимонад з соди і лимонної кислоти, але ні того ні іншого багато пити не дозволялося. Словом, якщо ностальгія вас не турбує, то сміливо додавайте в коктейль міцні напої.

  • 3 свіжих курячих яйця
  • 90 г цукру
  • 450 мл молока
  • 250 мл вершків жирністю 10% щіпка мускатного горіха

Яйця вимийте за допомогою щітки, витріть паперовим рушником. Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте з 60 г цукру, маса повинна посветліти і збільшитися в обсязі.
З’єднайте вершки і молоко, поступово влийте до збитих жовтків, обережно перемішуючи вінчиком.
В окремій мисці до міцної піни збийте білки з цукром, що залишився. Після цього обережними рухами вмішайте білки до яєчно-молочної суміші. Егг-ног готовий, подавайте коктейль, посипавши його мускатним горіхом.

Обліпиховий чай
У кожного свій зимовий напій. У моєму обов’язково є імбир, лимон і мед. Ось уже як пару років до списку додалася обліпиха, і немає союзу більш вдалого, ніж цей зимовий чай.

Зайдіть на кухню, відшукайте пакетик замороженої обліпихи, трохи імбиру, четвертинку лимона і хороший важкий мед, спробуйте заварити чай і насолоджуйтеся взимку. Нехай кожен рік буде особливим, нехай обліпиховий чай зігріє в морози.

  • 200 г замороженої обліпихи 1/4 лимона
  • 30 г імбиру
  • 50 г меду (2 ст. Ложки)
  • 400 мл води

Імбир очистіть і дрібно наріжте. Для подрібнення імбиру зручно використовувати овочечистку, нарізаючи корінь тонкими смужками уздовж волокон. З’єднайте в сотейнику імбир і воду. Туди ж видавіть лимонний сік і покладіть лимонну шкірку, що залишилась, доведіть до кипіння.
Після закипання варіть 2-3 хвилини, зніміть з вогню, дайте настоятися 10 хвилин, потім процідіть відвар, гуща більше не знадобиться, ви можете надалі використовувати її як основу для заварювання чорного або зеленого чаю.
Поверніть рідину в сотейник, викладіть до неї обліпиху, доведіть суміш до кипіння, а потім зніміть з вогню і пюріруйте занурювальним блендером. Додайте мед і розлийте чай по чашках.
Мед додавайте до смаку, мені подобається в міру солодкий чай, так як обліпиха і лимон досить кислі продукти, я кладу 2 ст. ложки, ви можете регулювати цей обсяг за своїм бажанням. Сам чай я подаю у чайнику без сита і інших фільтрів, мені подобається саме густий відвар з Пюріровать обліпихою, хтось вважає за краще відвар проціджувати, виберіть варіант для себе і насолоджуйтеся.

Класичний глінтвейн
У кожної господині є свої правильні рецепти салатів, гарячих страв і всього такого, що подають на святковий стіл. У кожної досвідченої господині є свій рецепт глінтвейна. У мене такий, у якому – невелика історія приготувань, але саме цей рецепт став для нас традиційним.

  • 700 мл червоного сухого вина 1/2 ч. Л. гвоздики
  • 1-2 зірочки бадьяна
  • 2 палички кориці
  • 4-5 горошин запашного перцю 1/2 апельсина
  • шкірка 1 яблука
  • 70 г меду

Для глінтвейну вибирайте вино середнього цінового діапазону, не варто використовувати дорогі вина, так як ми все одно будемо ускладнювати смак напою за допомогою спецій і фруктів, змінюючи його оригінальний склад, який так цінний в ексклюзивних напоях.
Яблуко і апельсин добре промийте в теплій воді, часто фрукти обробляються воском для збільшення терміну зберігання, дуже важливо його змити. Апельсин розділіть навпіл, з яблука ножем зніміть шкірку, захоплюючи м’якоть.
У сотейник налийте вино, додайте всі спеції, половину апельсина і шкірку яблука. Поставте суміш на повільний вогонь і нагрійте, трохи не довівши до кипіння. Потім зніміть з вогню, додайте мед, перемішайте, накрийте сотейник кришкою і залиште настоюватися на 8-10 хвилин. Мед кладіть на свій смак, ми використовуємо близько трьох столових ложок.
Готовий глінтвейн процідіть і розлийте по чашках.

 

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.