Що готувати у лютому із сезонних продуктів

Розповідаємо, на які сезонні продукти варто звернути увагу у лютому і які страви з них приготувати.

Лимон

Корисні властивості лимона можна перераховувати дуже довго, сік одного лимона містить 33% добової норми вітаміну С, з дитинства ми часто п’ємо чай з лимоном при грипі і застуді. Готуємо лимонний пиріг до чаю.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 3/4 склянки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сода – 1/2 ч. Л.
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Волоські горіхи – 5 шт.

Приготування:

  1. Подрібнити волоські горіхи.
  2. Очистити лимони, видалити білу шкірку і нарізати м’якоть невеликими шматочками.
  3. Цедру половини лимона подрібнити.
  4. У мисці перетерти цукор з ванільним цукром.
  5. Додати м’яке вершкове масло і яйця, добре перемішати.
  6. В отриману масу додати лимони і цедру, просіяне борошно, соду і горіхи. Добре вимісити тісто.
  7. Викласти тісто в змащену маслом форму.
  8. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 30-35 хвилин.

Грейпфрут

Фото: Jesse Ballantyne

Грейпфрут вважається дієтічнім продуктом та містіть велику кількість вітамінів. Готуємо салат з копченим лососем и грейпфрутом і запрошуємо друзів у гості.

Інгредієнти:

  • Копчений лосось – 150-200 г
  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Маш салат або інший на вибір – 1 упаковка
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сік лимона – за смаком
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • Часник – 1/2 зубчики
  • Кунжут – 1 ч. Л.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистити грейпфрут від шкірки і порізати на великі шматочки.
  2. Нарізати лосось слайсами.
  3. Викласти салат в миску.
  4. Додати грейпфрут і лосось.
  5. Приготувати соус: нарізати дрібно часник, викласти в миску, додати сік лимона, оливкова олія і соєвий соус.
  6. Додати соус в салат і добре перемішати.
  7. Зверху посипати кунжутом.

Капуста

Фото: Gaelle Marcel

Зі звичайної білокачанної капусти виходять відмінні оладки.

Інгредієнти:

  • Капуста – половина качана
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Зелена цибуля – 2 стебла
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати дрібно капусту, посолити і поперчити
  2. Додати до капусти яйця і добре перемішати
  3. Додати борошно і перемішати до однорідної маси
  4. Нарізати дрібно цибулю і додати до капусти, добре перемішати
  5. У сковорідці розігріти олію
  6. Викладати оладки столовою ложкою і смажити до золотистої скоринки з кожного боку
  7. Подавати оладки зі сметаною

Цибуля-порей

Фото: Gaelle Marcel

Цибулю часто використовують для приготування супів, салатів, соусів. Пропонуємо приготувати кіш з цибулею-порей і беконом.

Інгредієнти:

  • Цибуля-порей – 700 г
  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 125 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сметана 20% – 150 мл
  • Бекон копчений – 150 г
  • Сир – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 30 мл

Приготування:

  1. Розтерти борошно, сіль і холодне вершкове масло.
  2. Додати яйце і влити крижану воду.
  3. Замісити тісто і поставити в холодильник на годину.
  4. Після дістати і розкачати.
  5. Викласти в круглу форму.
  6. Приготувати соус, для цього в мисочку налити молоко, додати яйця, сметану і добре перемішати.
  7. Дрібно нарізати цибулю-порей і бланшувати пару хвилин, викласти в миску.
  8. Нарізати сир і бекон.
  9. На корж викласти сир, потім бекон і зверху цибулю-порей.
  10. Зверху вилити соус.
  11. Поставити в духовку розігріту до 200 ° С на 40 хвилин.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.