Різдвяна кутя

Новий рік позаду і зараз час задуматися про святковий стіл на Різдво, де найголовнішим стравою є кутя. Кутя – це не тільки смачна страва, улюблене багатьма, але і символ доброго врожаю і достатку на цілий рік. Саме тому з покоління в покоління українські родини намагалися приготувати максимально смачну і багату кутю на Різдво, щоб весь рік не знати бід.

Інгредієнти:

  • пшениця – 1 стакан
  • мак – 100 грамів
  • чищення волоські горіхи – 100 грамів
  • мед – 2-3 столові ложки
  • цукор – за смаком

Як приготувати кутю з маком на Різдво?

  1. Для того, щоб ваша кутя була по-справжньому смачною, вам варто з відповідальністю поставитися до вибору пшениці. Перевірте, чи немає зайвого сміття в крупі, добре промийте її і переберіть. На середньому вогні варіть до повної готовності. Якщо ви хочете більш в’язку кашу, варити варто в співвідношенні 1: 3. Якщо любите більш розсипчасту, співвідношення повинно бути 1: 1,5.
  2. Поки вариться крупа, підготуйте мак. Його потрібно промити і ретельно розтерти до утворення молочка. Це важливий етап, якщо хочете, щоб кутя була дійсно смачною. Мак додасть солодощі та особливого святкового смаку.
  3. Після того, як стане в нагоді крупа, а мак буде гарненько перетертим, перемішайте все з додаванням меду і цукру за смаком. До слова, від цукра і зовсім можна відмовитися, якщо ви не любите сильно солодкого.
  4. Коли все буде готово, додайте зверху чищення волоські горіхи – без них у цій куті не обійтися. І насолоджуйтеся святковою атмосферою і неймовірним смаком різдвяної страви. Також за бажанням можна додати родзинки і інші улюблені солодощі.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.