Рецепт шинки зі свинячої рульки

Всі люблять продукти зі свинячої рульки. У чехів це  «печене коліно», фляки у поляків, сальтисон з холодцем у східних слов’ян. Свиняча рулька – універсальний продукт. Недорогий і доступний, але кожна господиня знає: в умілих руках він може стати чудовим делікатесом!

Ось і lifehack.in.ua пропонує тобі приготувати зі свинячої рульки домашню шинку, яка зберігає апетитний рожевий колір, готується просто, а смак у неї просто приголомшливий. Одну порцію цієї страви немає сенсу готувати: зметуть – навіть спробувати не встигнеш!

Шинка з рульки

Вам знадобиться:

  • 1 свиняча рулька (1 кг з кісточкою, 600 г без кісточки)
  • 12 г солі
  • 1 г чорного перцю
  • 1 г сушеного часнику
  • 1 таблетка аскорбінової кислоти з глюкозою для кольору

Приготування: 

  • Вимий рульку і видали кістку так, щоб не пошкодити шкірку. Вона буде служити оболочкою ветчіни з рульки в домашніх умовах

  • Зріж м’ясо з шкірки рульки, наріж його на шматочки і злегка отбей. Шкірку від рульки теж злегка відбий з внутрішньої сторони.

  • Уклади м’ясо на рульку.

  • Приготуй спеції. Змішай сіль, якою має бути 2% від ваги рульки без м’яса, сушений часник і перець. Домашня шинка зі свинячої рульки матиме апетитний рожевий колір, якщо додати подрібнену пігулку аскорбінової кислоти з глюкозою.

  • Рівномірно розподіли приправи по рулька.

  • Зверни рульку в рулет.

  • Закрепи його, обмотавши нитками.
  • Загорни рулет в харчову плівку і прибери на 3 дні в холодильник, щоб рулька гарненько просолилася.
  • Через три дні, не розгортаючи плівку, поклади рульку в каструлю. Повністю залий м’ясний рулет водою і вари на самому повільному вогні 3 години, поки м’ясо не стане м’яким.

  • Дістань шинку з води, дай їй повністю охолонути, прибери плівку і нитки.

 

  • Шинка зі свинячої рульки готова. Залишається нарізати її на шматки і подати до столу.

    Смачного!

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.