Пишні та ароматні: 10 рецептів смачних оладків

Готується страва дуже легко. Переконайтесь самі!

Всі знають: сов серед нас набагато більше, ніж жайворонків. Заради бонусних 15-20 хвилин сну багато хто навіть жертвують сніданком. З нашими рецептами ви навряд чи дозволите цю помилку коли-небудь ще

Приголомшливо пишні оладки зарядять енергією і оптимізмом на весь день. Переповнені позитивом, ви відправитеся на роботу згортати гори! Несподіваний ефект від оладок, чи не правда?

Бабусині оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 1-1,5 ст. л. цукру
  • щіпка солі
  • 0,5 ч. л. соди
  • 350 г борошна

Приготування:

  1. Кефір вилийте в глибоку миску, додайте яйце, сіль, цукор і перемішайте. Додайте просіяне з борошно з содою і ще раз ретельно перемішайте. Залиште на 10-15 хв. Тісто більше не перемішуйте!
  2. У сковороді розігрійте олію. Ложкою зачерпніть тісто біля стінки миски і викладіть в сковороду. Смажте на невеликому вогні з обох сторін.

Оладки на сметані і кефірі

Інгредієнти:

  • 150 г сметани жирністю 15-22 %
  • 100 мл кефіру
  • 0,5 ч. л. соди
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 150 г борошна

Приготування:

  1. Кефір змішайте зі сметаною і содою, залиште на 5-10 хв. Додайте цукор, сіль і перемішайте. Просійте в миску борошно і знову перемішайте.
  2. У сковороді розігрійте олію. Викладіть порції тіста. Смажте оладки на невеликому вогні під кришкою з двох сторін.

Дієтичні бананові оладки

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 великих банана
  • щіпка кориці
  • щіпка мускатного горіха
  • 1 ст. л. кокосового масла

Приготування:

  1. Банан роздушіть виделкою, додайте яйця і прянощі, перемішайте.
  2. У сковороді розігрійте кокосове масло, викладіть невеликі порції тіста. Смажте до рум’яної скоринки з обох сторін.

Дріжджові яблучні оладки

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 500 г борошна
  • 3 ст. л.
  • 3 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 2 яблука

Приготування:

  1. У тепле молоко додайте дріжджі і борошно. Перемішайте і залиште підходити. Через 30 хвилин додайте яйця, звичайний і ванільний цукор, сіль. Перемішайте і залиште ще на 30 хвилин.
  2. Яблуко натріть на тертці або наріжте дрібними кубиками і додайте до тіста, залиште на 20 хв.
  3. Мокрою ложкою викладайте невеликі порції тіста на сковороду з розігрітою рослинною олією. Смажте на помірному вогні.

Оладки на йогурті

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 200 г борошна
  • 150 мл йогурту
  • 1 ч. л. соди
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 150 мл молока
  • щіпка солі

Приготування:

  1. Борошно просійте в глибоку миску, змішайте з сіллю, содою і цукром. Додайте до сухої суміші яйце, йогурт і молоко. Ретельно перемішайте.
  2. Смажте на невеликій кількості рослинної олії до готовності з обох сторін.

Лимонні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру
  • 450 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 1 лимон
  • 5-6 ст. л. цукру

Приготування:

  1. Кефір влийте в глибоку миску, додайте соду, перемішайте і залиште на 5 хв.
  2. З лимона зніміть цедру, вичавіть сік. Додайте сік і цедру до кефіру, туди ж відправте цукор, перемішайте.
  3. Просійте в миску борошно, перемішайте. Смажте на середньому вогні без кришки.

Морквяно-вівсяні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 1 морква
  • 150 мл кефіру
  • 250 г вівсяного борошна
  • 1 яйце
  • щіпка соди
  • 1 морква

Приготування:

  1. Кефір змішайте з яйцем і тертою на дрібній тертці морквою. Всипте вівсяну муку з содою, перемішайте і відразу ж приступайте до випікання млинців.
  2. Смажте з мінімальною кількістю олії на помірному вогні.

Вівсяні оладки з яблуком

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру
  • 100 вівсяних пластівців
  • 1 велике яблуко

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці залийте кефіром, перемішайте і відправте в холодильник на ніч. Вранці додайте до маси терте яблуко, перемішайте.
  2. Смажте на добре розігрітій сковороді з обох сторін.

Вівсяні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 1,5 скл. вівсяних пластівців
  • 2 скл. кефіру
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 яйце
  • 1 скл. борошна
  • 2 ст. л. соняшникової олії

Приготування:

  1. Пластівці злегка подрібніть в блендері, залийте кефіром і залиште на 15 хвилин. Додайте цукор, олію, яйце і борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішайте.
  2. Викладайте оладки на добре розігріту сковороду, смажте з обох боків до рум’янцю.

Оладки манні

Інгредієнти:

  • 100 г манки
  • 400 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. ванільного цукру
  • 20 г вершкового масла
  • 1 щіпка солі
  • 1 ч. л. соди

Приготування:

  1. З молока і манки зваріть густу кашу. Додайте інші інгредієнти, крім яйця і ретельно перемішайте. Потримайте на вогні ще кілька хвилин, щоб каша як слід загусла.
  2. Кашу злегка остудіть, додайте яйце, перемішайте.
  3. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі коржики. Підсмажте на розігрітій сковороді до рум’яної скоринки.


- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.