Продукти, яким краще якомога далі триматись холодильника

Звичайно, ми з вами звикли, що холодильник – місце для зберігання ну майже всього: не доїли кашку – сховали, о овочі також у прохолоду. Але ні,- не всі продукти люблять прохолоду, навіть більше, – деякі з них скоріше псуються саме через низьку температуру.

Тому тримайте лайфхак, яким продуктам категорично забороняються наближатись до холодильника.

Цибуля – не так боїться холоду, скільки підвищеної вологості. Так вона стає м’якою, позбавленою смаку та з часом починає гнити. Так що, якщо ви зібралися зберігати її в прохолодному місці, то подбайте про те, щоб воно було сухим.

Авокадо – Тропічний фрукт, який у стиглому вигляді дуже смачний та корисний. Але якщо ви все ж таки вирішили зберігати авокадо у холодильнику, то готуйтесь: плід затвердіє та втратить свої смакові якості. Краще зберігати при кімнатній температурі у фруктовій вазі на кухні.

Картопля – У холодильнику картопля робиться більш «водянистою», тому що крохмаль швидко насичується вологою. Краще місце для зберігання,- це темне, прохолодне і бажано у дерев’яному ящику або паперовому пакеті.

Помідори – Як продукт для якого є своє, так би мовити є постійне місце у холодильнику, виявляється, боїться зберігання у прохолоді. Помідор на холоді твердіють та змінюють свій смак. Все таки краще його зберігати на окремій полиці у шафі при кімнатній температурі. Для скептиків, що вирішили перевірити доцільність та правдивість інформації, візьміть та покладіть один помідор до холодильнику а інший до шафи та через тиждень перевірте їх на смак.

Кава та чай – Ці продукти щоденного вжитку відмінно вбирають вологу та запахи. Тому краще зберігати їх не з ковбасою а у кухонній шафі та на додачу в герметичній ємкості-контейнері.

Часник – Оце тобі раз. Продукт, який за великої вологи псується скоріше ніж на свіжому повітрі. Тому геть його з холодильника.

Соуси – Запам’ятайте, не всім соусам корисно зберігатись у прохолоді та вологості холодильника. Тому краще уважно перечитати етикетку.

Фрукти – Особливо це стосується недостиглих фруктів. Краще дати їм достигнути та помістити у прохолодне сховище у квартирі.

Кавун – Зберігається тільки у розрізаному виді.

Мед – При низькій температурі втрачає свої цінні та поживні властивості: вітаміни В1, В2, В6, Е, К, С, провітамін А-каротин.

І на додаток, хліб потрібно зберігати при кімнатній температурі та бажано у хлібниці, інакше він швидко вкриється плісенню.

 

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.