Пана-кота з ягідним соусом

Ніжність цього десерту підкорить вас з першого шматочка.

Таке відчуття, що цей італійський десерт придумали спеціально для тих, хто не готовий витрачати багато часу на приготування їжі. За півгодини ви зможете не тільки насолодитися процесом, але і згодом отримати масу компліментів від своїх близьких і рідних.

Інгредієнти:

  • Молоко — 350 мл
  • Желатин — 10 г
  • Ваніль — 1 стручок
  • Цедра 1 апельсина
  • Мигдальний лікер — 1 ст. ложка

Для ягідного соусу:

  • Будь-які свіжі ягоди — 200 г
  • Темний бальзамічний оцет — 50 г
  • Цукор — 20 г

Приготування:

Желатин заливаємо 100 мл холодного молока і залишаємо на 15 хвилин для набухання.

З апельсина теркою знімемо цедру. Стручок ванілі розрізаємо навпіл і дістаємо з нього насіння. У молоко, яке залишилося, додаємо цукор, апельсинову цедру, стручок ванілі і ванільні насіння. Доводимо все разом до кипіння і знімаємо з вогню. Тепер туди ж додаємо набряклий в молоці желатин. Ще раз все прогріваємо, щоб желатин повністю розчинився. Знімаємо з вогню, проціджуємо і розливаємо по формах.

Готуємо ягідний соус: ягоди пересипаємо цукром і на сковороді обсмажуємо 2-3 хвилини, поки цукор не розтопиться. Додаємо бальзамічний оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Дати настоятися 5 хвилин.

Формочки з пана-котою на 1-2 секунди опускаємо в гарячу воду, потім перевертаємо і викладаємо на блюдо для сервірування. Зверху поливаємо ягідним соусом.


- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.