Охолоджуючий домашній лимонад: 5 смачних рецептів

Врятуватися від літньої спеки можна не тільки прохолодними, але і смачними напоями. Рецепти освіжаючого домашнього лимонаду, за яким вам не доведеться бігати в магазин.

Малиновий лимонад

Що знадобиться:

  • ½ склянки цукру (за бажанням)
  • 0,6 склянки лайма
  • 1,5 склянки малини
  • 3 склянки газованої води
  • колотий лід

Як готувати:

В графині змішайте сік лайма і цукор, поки цукор не розчиниться. У блендері подрібніть малину до стану пюре, потім процідіть через сито і відіжміть весь сік. Перелийте в графин. Додайте газовану воду і лід.

Лимонад із зеленого чаю

Що знадобиться:

  • 4 склянки зеленого чаю
  • 3 лимони
  • 1 пучок мите
  • 2 склянки води

Як готувати:

Налийте чай у глечик, туди ж видавіть лимонний сік, додайте листя м’яти і воду. Приберіть у холодильник до повного охолодження. Розлийте по склянках і прикрасьте свіжими листочками м’яти.

Огірковий лимонад

Що знадобиться:

  • 1 ст. ложка подрібненого розмарину
  • 1 стакан води
  • 3 огірки
  • ½ склянки лимонного соку
  • 3 ст. ложки сиропу агави

Як готувати:

Огірки очистіть і наріжте невеликими шматками (наріжте також кілька тонких кружечків для прикраси лимонаду). Перекладіть в блендер разом з розмарином і подрібніть до стану пюре. Процідіть через сито пюре в миску, віджавши всю рідину. Додайте воду, лимонний сік і сироп агави. Добре перемішайте і розлийте по склянках. Подавати краще з льодом.

Персиковий лимонад

Що знадобиться:

  • 2 великих персика
  • 1 склянка цукру
  • 4 склянки води
  • 3/4 склянки лимонного соку
  • свіжа м’ята

Як готувати:

Очистіть персики від шкірки, покладіть їх в каструлю, залийте водою і додайте цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин. Злийте відвар, вичавлюючи з фруктів максимум соку. Додайте лимонний сік, перемішайте. Приберіть лимонад в холодильник на кілька годин. Подавайте лимонад холодним, прикрасивши м’ятою.

Ванільно-ягідний лимонад

Що знадобиться:

  • 2 склянки свіжих ягід
  • 2 шт. ванілі
  • 6 склянок води
  • 9 лимонів
  • 1 склянка цукру

Як готувати:

Змішайте в каструлі цукор, склянку води і палички ванілі. Доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився, а сироп не сильно загус. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Вичавіть сік лимонів, щоб вийшло приблизно півтори склянки. Процідіть від кісточок і м’якоті. Вилийте 3/4 цукрової суміші в глечик. Додайте лимонний сік.

Додайте решту п’ять склянок води, перевірте на солодкість і додайте цукровий сироп, який залишився, і ягоди. Залиште в холодильнику на 2 години.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.