Неймовірно смачно і красиво: пісочний пиріг з ягодами та меренгою

Готувати цей десерт можна і для сімейного чаювання і на свято!

Інгредієнти для тіста:

  • Масло вершкове (або хороший маргарин) — 250 г
  • Цукор — 100 г
  • Жовтки сирих яєць — 5 шт
  • Борошно — 400 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Для меренги:

  • Білки сирих яєць — 5 шт
  • Цукор — 100 г
  • Крохмаль картопляний (або кукурудзяний) — 30 г
  • Олія рослинна рафінована — 50 г
  • Ванільний цукор — 0,5 пакета

Приготування:

Борошно просіяти в миску, додати порізане шматочками холодне вершкове масло або маргарин. Ретельно перетерти масло з борошном в крихту, всипати цукор і розпушувач. Все перемішати. Відокремити жовтки від білків. Жовтки додати в борошняну крихту.Швидко замісити тісто

Тісто потрібно просто зібрати в один ком, це буде зробити складно, але можливо! Далі розділити тісто на 2 частини — 2/3 і 1/3. Меншу частину помістити в целофановий пакет і відправити в холодильник мінімум на 30-40 хвилин.

Більшу частину тіста викласти в прямокутну або квадратну форму. Випікати корж в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, до злегка рум’яного кольору.

Готовий корж повністю остудити. Охолоджені білки збити міксером до піків.Продовжуючи збивати, частинами всипати цукор і ванільний цукор, збивати до стійких піків (7-10 хвилин). Поступово всипати крохмаль, трохи збити і тонкою цівкою влити олію. Збивати далі не довго, тільки, щоб масло змішалося з білковою масою.

Викласти меренгу на остиглий корж, розрівнюючи її по всій поверхні. На мерензі розмістити ягоди. Якщо заморожені, розморожувати їх не потрібно. Решту тіста дістати з холодильника і натерти тісто на великій тертці зверху меренги і ягід.

Помістити пиріг в гарячу духовку, випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовому пирогу дати охолонути, звільнити від пергаменту. Нарізати неймовірно смачний і ароматний пісочний пиріг з меренгою і ягодами на шматочки і подати до столу. За бажанням, пиріг зверху можна ще посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!


- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.