На швидку руку: готуємо п’ять легких тортів без випічки

Торти без випічки – чудова альтернатива улюбленим традиційними рецептами. На їх приготування йде набагато менше часу, а за якістю вони нічим не поступаються десертам на бісквітній або пісочній основі. Можна ще посперечатися, що з цього смачніше.

Малиновий чізкейк з білим шоколадом

Для приготування цього торта буде потрібно всього шість інгредієнтів і 15 хвилин вашого часу. А виходить його так багато, що вистачить нагодувати досить велику компанію.

Складові:

  • 1 стакан крихт з крекерів на борошні грубого помелу;
  • 500 гр. вершкового сиру;
  • 200 гр. розтопленого білого шоколаду;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • 3 склянки збитих вершків;
  • 340 гр. свіжої малини.

Крок 1: Викладіть на дно форми заздалегідь приготовлену крекерну крихту. Полийте її двома чайними ложками розтопленого шоколаду. Наріжте частину свіжої малини (близько ¼ чашки) і рівномірно розподіліть її по подушці з крихт. Знову додайте 2-3 ч.л. розтопленого шоколаду.

Крок 2: Наповніть форму підготовленими збитими вершками і вирівняйте поверхню ножем або кулінарним шпателем. Прикрасьте вершину торта свіжою малиною і залишками шоколаду.

Крок 3: Поставте чізкейк в холодильник мінімум на одну годину.

Чорнично-лимонний торт-мус

Цей чорничний торт з цитрусовими нотами охолодить і освіжить. З усіх рецептів цей, мабуть, потребує найбільше часу, але він того вартий – десерт просто чудовий!

Складові:

Для крихти:

  • кулінарний спрей;
  • 30 подрібнених печива савоярді;
  • 5 ч.л. розтопленого вершкового масла.

Для мусу:

  • 1,5 склянки чорниці та ще трохи для прикраси;
  • 2 ч.л. лимонного соку;
  • 2 ч.л. лимонної цедри;
  • 2 ч.л. неароматизованого желатину;
  • 2,5 склянки шоколадної крихти;
  • 3 склянки жирних вершків;

Для начинки:

  • 1 стакан чорниці;
  • 1 ч.л. лимонного соку;
  • 0,25 склянки цукрового піску.

Крок 1: У великій мисці з’єднайте розкришене печиво і розтоплене вершкове масло – у вас повинна вийти волога, однорідна суміш. Викладіть її на дно форми для торта, обробленої кулінарним спреєм.

Крок 2: Подрібніть чорницю за допомогою кухонного комбайна або блендера. Додайте в ягідне пюре лимонний сік, цедру і желатин. Залиште суміш на 5-10 хвилин.

Крок 3: У цей час помістіть шоколадну стружку в жароміцний посуд. Доведіть 1 стакан жирних вершків до кипіння і відразу ж зніміть їх з вогню. Вбийте розм’якшений желатин і чорничне пюре і додайте цю суміш до шоколадної стружки. Збивайте її до тих пір, поки шоколад повністю не «розійдеться». Поставте суміш у холодильник на 15 хвилин.

Крок 4: Збийте міксером інші 2 склянки вершків разом з цукровою пудрою до утворення піків.

Крок 5: З’єднайте ¼ частину збитих вершків з шоколадною сумішшю. Акуратно вмішайте решту і викладіть поверх подушки з крихти.

Крок 6: Тримайте торт в холодильнику не менше 4 годин до повного застигання. Перед подачею прикрасьте ягодами чорниці, покритими лимонним соком з цукром.

Кавуновий торт

Цей десерт і тортом-то не назвеш, але як же він свіжий і прекрасний – і для фігури не шкідливий.

Для цього десерту вам знадобляться один невеликий кавун, вершки, збиті з ваніллю і цукровою пудрою, пластівці мигдалю, свіжі ягоди за смаком.

Спосіб приготування:

Очистіть кавун від шкірки. Зріжте верхню і нижню частину і встановіть його на плоске блюдо. Приберіть зайву вологу з допомогою паперових рушників.

Повністю покрийте кавун збитими вершками, залишивши на вершині щедру порцію крему. Вирівняйте покриття за допомогою кулінарного шпателя. Кавун за формою повинен нагадувати справжній торт.

Посипте торт з усіх боків підсмаженими мигдальними пластівцями (вам знадобиться приблизно дві склянки). Постарайтеся закрити всі отвори.

Прикрасьте готовий торт свіжими ягодами. Подавати десерт найкраще відразу ж після приготування, поки кавун не встиг пустити сік.

Листковий полунично-лимонний торт

Хрусткий, ніжний, повітряний, свіжий десерт.

Вам знадобляться:

  • 2 склянки печива, подрібненого до крихт;
  • ¾ склянки розтопленого масла;
  • 1,5 упаковки лимонного печива Oreo;
  • 1 стакан молока;
  • 220 гр. збитих вершків;
  • 450 гр. полуниці.

Спосіб приготування:

Приготуйте форму для торта і змастіть її вершковим маслом.

З’єднайте крихти і розтоплене масло. Розкладіть суміш на дні і з боків форми і притисніть її пальцями.

Приготуйте глибоку тарілку з молоком. По черзі вмочуючи лимонне печиво в молоко, викладіть його поверх крихт в один шар.

Додайте половину збитих вершків і рівномірно розподіліть їх по поверхні.

Наріжте половину ягід і викладіть їх поверх вершків.

Тепер вам потрібно створити ще один шар з лимонних Oreo, розмочених в молоці.

Потім додайте ще один шар вершків і полуниці.

Завершальний шар – крихти з печива.

Готовий торт поставте в холодильник на 8 годин.

 

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.