Млинці «6 зерен»

Якщо набридли звичайні млинці, маємо для вас альтернативу – млинці «6 зерен». Це як з’їсти на сніданок миску морозива, яке по своїй користі не поступається вівсянці. Круто так?

Мікс з 6 зерен:

  • 2 ст ложки підсмажених соняшникового насіння
  • 2 ст ложки підсмажених насіння гарбуза (очищених, зрозуміло)
  • 2 ст ложки насіння чіа
  • 2 ст ложки насіння конопель
  • 1 ст ложка насіння маку
  • 1 ст ложка насіння кунжуту
Фото: Dolly and oatmeal

Ця супер суміш містить незамінні жирні кислоти, і таку колекцію вітамінів і мінералів, якій позаздрить будь-який мультивітамін. Її можна зберігати довго в герметично закритій банці, і використовувати в самих різних блюдах, не тільки в млинцях.

Інгредієнти:

  • 1 ст ложка перемелених вівсяних пластівців
  • 2 ст ложки води
  • 1 стакан мигдального молока
  • 1 ст ложка оцту
  • 2 ст ложки кокосового масла (розтопленого)
  • 2 ст ложки кленового сиропу або меду або стевії
  • 1,5 ч ложки ванільного екстракту
  • ¾ склянки вівсяної муки
  • ¾ склянки звичайної борошна
  • ½ ч ложки розпушувача
  • ½ ч ложки соди
  • дрібка солі
  • щіпка меленої кориці

Приготування:

  1. Залити змолоті вівсяні пластівці водою, в окремій мисці змішати мигдальне молоко і оцет, відставити хвилин на 10. Молоко повинно бути покрито бульбашками – додайте в нього кокосове масло, сироп, ванільний екстракт, вівсянку, відставте все в сторону.
  2. В окремій мисці змішайте борошно, соду, розпушувач, корицю, сіль і вашу суміш з 6 насіння. Влити рідку частину тесту і все як слід перемішати. Залиште на 2-3 хвилини, щоб суміш трішки загусла.
  3. Розігріти сковороду, змастити її маслом, і випікати млинці як завжди, по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони виходять товсті, як американські млинці, але дуже ніжні за текстурою та смаком.
Фото: Dolly and oatmeal

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.