Легка вечеря для тих, хто хоче схуднути

Жорсткі обмеження призведуть тільки до того, що в якийсь момент ви виявите себе вночі стоячим біля холодильника. Щоб схуднути, не варто голодувати: потрібно просто їсти правильно.

Легкий овочевий суп

Якщо треба швидше позбутися зайвих складок на талії, то існує прекрасний і зовсім не екстремальний для здоров’я спосіб. Спробуйте пару тижнів їсти на вечерю овочеві супи (без хліба і сухариків, зрозуміло). Бажано виключити з інгредієнтів калорійну картоплю, замінивши її легкими некрохмалистими овочами.

Інгредієнти:

  • 80 г цукіні
  • 20 г паростків сої
  • 20 г консервованих паростків бамбука
  • 30 г брокколі
  • 1 томат черрі
  • 20 г салату айсберг
  • 10 г моркви
  • 20 г зеленого горошку в стручках
  • пара крапель кунжутного масла
  • сіль

Для овочевого бульйону:

  • 30 г кореня селери
  • 30 г свіжих помідорів
  • 25 г стебла селери
  • 35 г цукіні або кабачків
  • 10 г очищеної цибулі-шалот
  • 30 г очищеного ріпчастої цибулі
  • 15 г цибулі-порею
  • 1/2 зубчики часнику
  • 15 г очищеної моркви
  • 10 г салату романо
  • 4 гілочки петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 1,5 л фільтрованої води

Рецепт

  • Готуємо бульйон: овочі заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і ставимо на слабкий вогонь на 1 годину. Потім знімаємо з вогню і даємо настоятися 15 хв.
  • Для супу: нарізаємо цукіні, паростки бамбука, капусту, броколі, морква, горошок кубиком. Овочі бланшируємо в гарячій воді і відкидаємо на сито. Розігріваємо бульйон, додаємо в нього овочі і спеції, прогріваємо і заправляємо кунжутним маслом. Готово.

Зелений смузі

Для тих, у кого сила волі взагалі кремінь, а мотивація схуднути серйозна, овочевий суп на вечерю можна чергувати зі склянкою густого корисного смузі. В ідеалі з продуктами, калорійність яких прагне до нуля, але користі в яких дуже багато. Це різноманітні зелені некрохмалисті фрукти, несолодкі ягоди, свіжа зелень.

Інгредієнти:

  • 50 г стебла селери
  • 150 г зеленого яблука
  • 100 г свіжого або замороженого шпинату
  • 20 г лимона
  • Вода

Рецепт

  1. Очистіть від серцевини яблуко.
  2. Змішайте всі інгредієнти в блендері. Кількістю води регулюйте бажану густоту смузі.
  3. Перелийте напій у високу склянку.

Запечена кольорова капуста

Складно уявити собі більш дієтичний продукт, ніж кольорова капуста. У ній дуже мало калорій, багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. До того ж вона дуже швидко готується. Тільки не варто готувати її в паніровці з яєць і сухарів або смажити на великій кількості масла. Особливо якщо хочете схуднути.

Інгредієнти:

  • 1 качанчик цвітної капусти
  • 4 ст. л. пасти місо
  • 4 ст. л. оцту Міцукан
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1/2 ч. л тростинного цукру мусковадо

Рецепт

  1. Капусту розрізати на 4 частини, відварити до напівготовності, просушити, обмазати рослинним маслом і запікати в духовці 20-30 хв при 200 ° C до золотистої скоринки.
  2. Для соусу: всі інгредієнти подрібнити в блендері.
  3. Дістати капусту з духовки і подавати з соусом.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.