Кулінарні хитрощі від найвідоміших шеф-кухарів

Майже кожен може погодитися, що приготування їжі є мистецтвом. Ось чому тут важливо покладатися не тільки на наш талант, але і на певні правила і хитрощі. Більш того, приготування їжі має деякі секрети, які шеф-кухарі передають з покоління в покоління.

• Любите перець чилі, але хочете, щоб він був менш пекучим? Просто виберіть насіння і і прополощіть його у холодній воді. Пекучість зникне, але смак залишиться незмінним.

• Ви можете отримати хрустку картоплю зі скоринкою без смаження, просто обмакніть її у борошно та запечіть.

• Підраховуєте калорії? Готуючи десерт, ви можете замінити жирний крем збитими яєчними білками – вам знадобиться 3-4 білки.

• Якщо ви сумніваєтеся чи варити овочі в холодній чи теплій воді, пам’ятайте цю пораду: овочі, що ростуть під землею, краще варити в холодній воді, а ті, що ростуть над землею, добре варити в гарячій воді.

• При збиванні яєчних білків, переверніть миску донизу, щоб перевірити консистенцію: якщо білки готові, маса залишиться у мисці.

• Використовуйте буряк, запечений у фользі для салатів: на відміну від варених буряків, запечений буряк містить більше вітамінів і зберігає більше смаку та кольору.

• Нарізання цибулі може бути простим, якщо ви спочатку розділите її на дві частини, обріжете кінчик і корінь, зробите кілька горизонтальних розрізів, а далі продовжуйте різати у вертикальному напрямку. Кількість розрізів залежить від бажаного розміру кубиків. І найкраще різати цибулю поперек.

• Завжди заправляйте салат тільки після додавання солі. Інакше олія не дозволить солі повністю розчинитися.

• Є спосіб уникнути склеювання макаронів – використовуйте якомога більше води.

• Секрет ідеального тіста для солодких кондитерських виробів простий: вага борошна повинна дорівнювати вазі цукру, а маса яєць повинна дорівнювати вазі масла.

• Щоб приготувати м’яке та однорідне картопляне пюре, додайте молоко та дрібку харчової соди і перемішуйте 2-3 хвилини.

• Ви можете отримати соковиті цитрусові плоди, помістивши їх в гарячу воду або нагріваючи їх у мікрохвильовій печі та щільно прокатуючи їх у вашій руці.

• Використовуйте дерев’яну паличку для перевірки, чи достатньо нагрілася олія для смаження. Якщо ви бачите бульбашки навколо палички, це означає, що пора почати приготування їжі.

• Щоб рис вийшов розсипчастим – підсмажте його в сковорідці, додаючи трошки олії, а потім додайте воду і доведіть до кипіння. Якщо ви хочете додати легкого аромату часнику, додайте один зубчик часнику та вийміть його після того, як рис буде готовий.

• Якщо ви плануєте подавати макарони з соусом, не додавайте олії до води, оскільки це не дозволить соусу наситити пасту.

• Якщо ви хочете порізати помідор, не втрачаючи його соки, ріжте строго по вісі помідора: в ній є вени, які відділяють насіння від стінок томату.

• Всі знають, що потрібно посипати поверхню борошном перед тим, як розкачувати тісто. Однак, якщо ви готуєте солодку страву, ви можете замінити борошно какао-порошком: він створить делікатний аромат і не вплине на смак.

• Щоб зробити м’ясні фрикадельки смачнішими, розігрійте нарізану цибулю на олії, а потім перемеліть її разом із м’ясом. Ви не лише покращите смак м’яса, але й уникнете шансу знайти сирі шматочки цибулі в готових фрикадельках.

• Кожен шеф-кухар має власну таємницю для приготування ідеального стейка. Але всі вони радять одне – сковорідка повинна бути дуже розжареною.

Джерело ukr.media

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.