Хрусткі курячі ніжки в оригінальному маринаді з кефіру та лимонного соку

Від такої страви можна отримати неймовірне задоволення.

Курячі ніжки за цим рецептом покриваються хрустким паніруванням і запікаються в духовці, і виходять такими ж смачними та суперхрусткими, як з фритюру. Замаринуйте їх попередньо в суміші з кислого молока і лимонного соку, щоб курка стала соковитою і ввібрала в себе освіжаючий лимонний смак та аромат. Лимонна цедра також додається до панірувальної суміші з японських сухарів панко та прянощів. Завдяки своїй повітряній структурі та великому розміру ці сухарі і покриють ніжки хрусткою золотистою скоринкою. Перед паніруванням шматки маринованої курки занурюються в майонез, щоб сухарі прилипли, а потім запікаються в духовці.

Інгредієнти до рецепта:

  • 12 курячих гомілок зі шкірою (1,5-2 кг);
  • 2 ст. л. тертої лимонної цедри;
  • 0,5 ст. свіжовичавленого лимонного соку;
  • 3 ст. л. коричневого цукру;
  • 1/3 ст. кислого молока або кефіру;
  • 2 ст. японських панірувальних сухарів панко;
  • 1 ст. л. порубаного свіжого чаберу;
  • щіпка гострого перцю;
  • 1/4 ст. майонезу;
  • кулінарний спрей з оливковою олією.

Приготування страви за рецептом:

  1. Змішайте у великій мисці 1 ст. л. лимонної цедри та лимонний сік. Додайте 1 ст. води та цукор та перемішайте, щоб його розчинити, потім додайте кисле молоко. Далі слід наколоти курячі ніжки кілька разів виделкою і посипати сіллю та чорним перцем. Змішайте їх з маринадом, накрийте і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.
  2. Розігрійте духовку до 200°С. Перед запіканням доведіть курятину до кімнатної температури.
  3. Насипте у великий поліетиленовий пакет з зіплоком панірувальні сухарі, чабер, 1 ст. л. лимонної цедри, що залишилася, гострий перець, 1 ч. л. солі та чорний перець за смаком та струсніть, щоб змішати. Покладіть у миску майонез. Встановіть решітку на деко і збризніть кулінарним спреєм.
  4. Дістаньте курячі гомілки з маринаду, занурте в майонез, потім покладіть у пакет і струсніть, щоб покрити їх панірувальною сумішшю. Перекладіть на підготовлену решітку.
  5. Збризніть курку кулінарним спреєм. Запікайте до золотистого кольору приблизно 35 хвилин. Перегорніть і запікайте до рум’яної та хрусткої скориночки, 35-40 хвилин. Залиште повністю охолонути, потім перекладіть у герметичний контейнер.


- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.