Імбирний та Морквяний кекс

Морква та імбир універсальні продукти та дуже корисні. З них можна готувати не тільки фреші або чаї, а й смачні кекси. Морква сприятливо впливає на очі, серцево-судинну систему, травлення, імунну систему і шкіру, а імбир, містить вітаміни групи В, аскорбінову кислоту, залізо, магній та калій.

Імбирний кекс

Фото: Unsplash

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Мед – 4 ст. л.
  • Молоко – 300 мл
  • Яйце – 2 шт
  • Свіжий імбир – 40 г
  • Курага – 20 г
  • Сода – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Імбир очистити і натерти.
  2. Нарізати дрібно курагу.
  3. Розтопити на невеликому вогні вершкове масло з цукром і медом.
  4. Потім зняти з вогню і додати молоко.
  5. У теплу суміш, розмішуючи віночком, вбити яйця.
  6. Борошно просіяти у велику миску. Додати соду і перемішати.
  7. Потім додати імбир, курагу і ще раз добре перемішати.
  8. Влити в борошно вершково-медову суміш і вимісити тісто.
  9. Викласти готове тісто в силіконову форму для випічки і поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1 год.
  10. Подавати теплим.

Морковний кекс

Фото: fruitful.dinners.

Інгредієнти:

  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 2 шт
  • Пшеничне борошно -100 г
  • Розпушувач – 2 ч. Л.
  • Рослинна олія – 70 мл
  • Морква – 4 штуки
  • Вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

  1. Натерти моркву.
  2. Змішати яйця, цукор і борошно з розпушувачем.
  3. Додати в тісто моркву та рослинне масло, перемішати.
  4. Готове тісто вилити у форму для випікання, попередньо змащену вершковим маслом.
  5. Випікати кекс 40-50 хвилин, до готовності, при температурі 180 градусів.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.