Як вибрати манго

Не варто покладатися лише на колір шкірки. Залежно від сорту стигле манго може бути зеленим, жовтим, яскраво-червоним і не тільки.

Краще зверніть увагу на стан шкірки: вона повинна бути гладкою, блискучою, без вм’ятин та подряпин. Якщо на манго є темні коричневі цяточки, значить, фрукт стиглий.

Плід повинен бути важким, м’яким, але в той же час пружним.

Біля плодоніжки зріле манго пахне чимось солодким. М’якоть фрукта яскрава, соковита, м’яка, ароматна і солодка.

Щоб незрілий плід дозрів, загорніть його в папір і зберігайте пару днів при кімнатній температурі. Або просто залиште манго на столі, але, швидше за все, доведеться почекати довше.

Як почистити та різати манго

Зріжте м’якоть з двох сторін якомога ближче до кісточці.

Зробіть на половинках візерунок у вигляді решітки. Не прорізайте шкірку наскрізь.

Виверніть м’якоть назовні і відокремте кубики манго ножем або руками.

Зріжте м’якоть, що залишилася навколо кісточки. Очистіть її від шкірки і наріжте кубиками.

Читайте також: 18 геніальних хитрощів, які збережуть овочі та фрукти свіжими

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.