Як швидко розм’якшити масло

Скільки разів ви забували дістати з холодильника масло за годину до того, як почнете готувати, щоб мати справу з продуктом кімнатної температури? Ну добре, справа навіть не в забудькуватості, іноді рішення щось спекти доводиться приймати несподівано (наприклад, нагрянули гості), і чекати, поки масло відтане просто немає часу.

Фото: Unsplash

Ось, що можна з цим зробити:

  • Натерти крижане масло на тертці і залишити на 5 хвилин – маленькі шматочки набагато швидше приймуть потрібну температуру, і їх можна буде відразу додавати в борошно і замішувати тісто.
  • Розрізати брусок масла на дві плоскі частини, покласти масло на аркуш паперу для запікання, накрити іншим шматком паперу і розкачати качалкою – це ще один спосіб зменшити обсяг замороженого шматка і прискорити процес відтавання.
  • Нарізати крижане масло кубиками, покласти їх в чашку, і зверху накрити розігрітій в гарячій воді керамічної мискою – тепло під куполом миски м’яко призведе масло в потрібний стан, що не розтопивши його.
  • «Лінивий» прийом – покласти масло в плиту, яку ви все одно ставите на розігрів для випічки (важливо стежити за станом масла і вчасно його дістати).
  • Якщо ви пропустили потрібний момент, і масло розтопити до рідкого стану, то швидко повернути його назад можна поставивши чашку з маслом в миску з крижаною водою. Якісне масло спокійно переходить з одного стану в інший не втрачаючи своїх властивостей.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.