Як приготувати смачні та пишні оладки

Млинці та оладки вважаються традиційної російської випічкою. Оладки несильно відрізняються від млинців за рецептурою, проте готуються простіше за рахунок своїх невеликих розмірів, а тісто виходить більш здобним і пишним. Оладки – це прекрасний варіант для недільного сніданку, домашнього чаювання або частування неочікуваних гостей.

6 важливих моментів

  • Борошно для тіста краще попередньо просіяти. Тоді оладки будуть пишніше.
  • Яке б тісто ви не вибрали, спосіб смаження не зміниться.
  • Перед обжаркой оладок гарненько розігрійте в сковороді олію. Можна використовувати рослинне або вершкове.
  • Викладайте на сковороду по 1-2 столові ложки тесту. Оладки не повинні торкатися один одного, тому готуйте їх партіями.
  • Обсмажувати потрібно на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку, поки поверхня не підрум’яниться.
  • Якщо хочете прибрати з готових оладок надлишки масла, викладіть їх на паперовий рушник. Воно вбере в себе жир.

Бананові оладки без яєць

Фото: Unsplash

Інгредієнти:

  • 2 стиглих банана;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • 1½ столові ложки рослинної олії;
  • 150 г борошна;
  • 250 мл води.

Приготування:

Розімніть банани вилкою або блендером. Додайте сіль, цукор і масло і гарненько перемішайте. Всипте борошно, влийте воду кімнатної температури і ще раз ретельно перемішайте.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.