Як приготувати молоду картоплю в духовці та на плиті: 4 апетитних страв

Запікайте з сиром або м’ясом, поливайте вершково-часниковим соусом, тушкуйте у вині й обсмажуйте в медовій глазурі.

1.Хрустка молода картопля в духовці

Інгредієнти

  • 700 г молодої картоплі;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування

  1. Добре промийте картоплю. Викладіть її в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Варіть ще 10 хвилин та відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
  2. Викладіть картоплю на деко і злегка роздушіть кожну товкачем. Полийте маслом та посипте сіллю, спеціями. Поставте в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин. Готова картопля повинна покритися рум’яною хрусткою скоринкою.

2. Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику

Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику
maangchi.com

Інгредієнти

  • 450 г дрібної молодої картоплі;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 3 столові ложки меду;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 столова ложка насіння кунжуту.

Приготування

  1. Ретельно промийте картоплю та просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте масло, потім викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувався рівномірно. Зсередини вона має стати м’якою.
  2. Змішайте соєвий соус, мед, подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а картопля не матиме блискучої шкоринки. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.

3. Варена молода картопля у вершково-часниковому соусі

Варена молода картопля у вершково-часниковому соусі
natashaskitchen.com

Інгредієнт

  • 900 г молодої картоплі;
  • сіль за смаком;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 180 мл жирних вершків;
  • ½ пучка кропу.

Приготування

  1. Промийте картоплю та звільнити від шкірки. Великі бульби розрізати навпіл або на четвертинки.
  2. Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно ½ столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння та варіть ще 15-20 хвилин до готовності.
  3. Відкиньте в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  4. Поставте пательню на середній вогонь і розігрійте масло. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки та підсоліть за смаком.
  5. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте нарізаний кріп, перемішайте та зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.

4. Молода картопля, запечена з сиром

Молода картопля, запечена з сиром
natashaskitchen.com

Інгредієнти

  • 1 кг молодої картоплі;
  • сіль за смаком;
  • 60 мл оливкової олії;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • 80 г пармезану або іншого твердого сиру;
  • кілька гілочок петрушки.

Приготування

  1. Добре промийте картоплю, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Додайте приблизно 2 чайні ложки солі та доведіть воду до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще близько 20 хвилин.
  2. Викладіть картоплю на деко і залиште на 10-15 хвилин, щоб вона охолола. Потім роздавити кожну картоплину товкачем або денцем склянки.
  3. Полийте овочі олією та приправте сіллю з перцем. Запікайте 12-15 хвилин при температурі 230 ° C. Потім переверніть картоплю лопаткою, полийте олією, посипте приправами і залиште в духовці ще на 15 хвилин, поки страва не покриється хрусткою рум’яною скоринкою.
  4. Посипте тертим сиром і готуйте ще кілька хвилин, поки він не розплавиться. Перед подачею прикрасьте картоплю дрібно нарізаною петрушкою.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.