Як приготувати ідеальні овочі

У кожної господині, напевно, є свої секрети як зробити ту чи іншу страву або продукт смачніше. І дуже приємно, коли вони діляться цими порадами з іншими. Отже, сьогодні наші поради щодо того, як приготувати ідеальні овочі.

  • Якщо свіжий редис гірчить, його треба очистити від бадилля, зрізати корінці і дати полежати в холодній воді 30 хвилин.
  • Якщо баклажани гірчать, то їх потрібно нарізати скибочками, присипати крупною сіллю і дати полежати, після чого вже обсмажувати або запікати – сік вийде, разом з ним піде і гіркота.
  • Картоплю, нарізану часточками, перед запіканням потрібно залити водою і дати постояти 30 хвилин – так з картоплі вийде зайвий крохмаль, і часточки вийдуть хрусткі, а не м’які.
  • Щоб готовий (куплений в магазині) фарш для начинки в пиріг (або для м’ясної лазаньї) краще віддав свій сік, можна пропустити його ще раз через м’ясорубку після того, змішайте його зі спеціями і нарізаною цибулею (м’ясорубка розіб’є грудочки).
  • Щоб запекти овочі в печі до хрусткої скоринки (морква, гарбуз, спаржу, кабачки) їх потрібно нарізати так, щоб вони були більш-менш однакового розміру і дуже добре просушити рушником (якщо цього не зробити, то зайва рідина буде випаровуватися в процесі запікання, і овочі будуть гаситися, а не пектися – на виході ви отримаєте м’яке буре щось замість хрусткої скоринки). Духовку розігріти до 200 градусів, овочі збризнути олією і спеціями, і відправити на 15 хвилин, після чого перевернути і відправити запікатися ще хвилин на 10.
  • Щоб салат з овочів був смачніше і соковитіше, помідори потрібно нарізати, покласти в миску і посолити окремо – так вони почнуть віддавати свій сік. Через 5-7 хвилин до них можна додати зелень і інші інгредієнти, заправити салат, перемішати і подавати.
  • Будь-які страви з обсмаженими томатами або томатним соусом стають смачніше, якщо посилити природний смак помідорів за допомогою комбінації цукор-сіль-лимонний сік (пропорція залежить від властивостей помідорів або пасти, які ви використовуєте) – спочатку вводиться цукор (почніть з ½ ч ложки), потім сіль і лимонний сік, після чого весь соус вирівнюється за смаком в потрібну вам сторону збільшенням присутності того смакового агента, який вам потрібен.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.