Готуємо каву в French press

Френч-прес – це один з різновидів кавоваріння. Кава в ньому готується шляхом настоювання мелених зерен і подальшого віджиму. Він являє собою конструкцію, що складається з посудини циліндричної форми з носиком, виготовленого зі скла, металевого корпусу та спеціальної кришки з вбудованим фільтром і поршнем. У продажу бувають різні за розмірами моделі.

Батьківщиною френч-преса є Франція. Перші варіанти цих виробів з’явилися ще на початку дев’ятнадцятого століття. Але тоді в конструкції ще не було звичного зараз фільтра. Така модель, яка використовується в наші дні, була створена вже на початку двадцятого століття італійцем Каллімані. А французька фірма «Меліор» почала їх масове виготовлення. Після закінчення Другої світової війни настав пік популярності френч-преса.

Інструкція з приготування кави в френч-пресі

Для початку слід нагріти скляну частину, ополоснути її гарячою водою. Після чого рекомендується витерти її насухо. Ця процедура обов’язкова, коли планується приготувати велику кількість напою.

  1. Засипати каву. Найкраще, грубого помелу. У цьому випадку більше шансів, що крупинки не будуть попадати через фільтр. Приблизна дозування: 2 столових ложки на 250 мілілітрів води. Або виходячи з власних уподобань.
  2. Потім заливають чисту гарячу воду. Температура води повинна бути близько 90-95 градусів. Тобто чайник потрібно зняти з вогню безпосередньо перед закипанням або дати воді охолонути кілька хвилин після нього. Рівень води на два пальця повинен не діставати до краю колби.
  3. Тепер необхідно перемішати вміст. Краще використовувати дерев’яну ложку, щоб не пошкодити скляну посудину.
  4. Накривають френч-прес кришкою. Поршень повинен бути в піднятому положенні. Не слід при цьому здавлювати фільтр. Кришку необхідно повернути таким чином, щоб носик був закритий, а фільтр лежав на кавовій пінці.
  5. Дають настоятися приблизно 4-5 хвилин.
  6. Спокійно і акуратно опускають фільтр вниз.
  7. Повертають кришку, щоб носик виявився відкритим і можна розливати каву. Бажано підігріти чашки перед цим.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.