Глінтвейн, вершковий лікер і сангрія: готуємо три улюблені зимові напої

Перед новорічними святами розповідаємо, як самостійно приготувати найпопулярніші міцні напої!

Глінтвейн


Вам знадобиться:
– Вода 250 мл
– Гвоздика – 5-6 гілочок
– Кориця – 2 палички
– Бадьян – 2-3 зірочки
– Апельсин – 1 шт.
– половинка лимона
– половинка яблука
– Мед – 4 ст. л.
– Червоне вино -1 пляшка

Налийте в каструлю води і додайте відразу всі спеції. Коли вода закипить, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом 10 хвилин.

Наріжте шматочками фрукти: яблуко, лимон, апельсин і киньте їх в каструлю з гарячою водою. Злегка їх протушіть, щоб фрукти віддали сік.

Додайте в каструлю мед і вино і розігрійте отриману суміш, не доводячи до кипіння. Накрийте кришкою і дайте настоятися ще 5-10 хвилин. Глінтвейн готовий, можна взяти термос або термокружку і перелити напій туди, щоб не остигав.

Вершковий лікер


Вам знадобляться:
– 20% вершки – 240 мл
– Згущене молоко – 1 банка
– Віскі – 400 мл
– Розчинна кава – 1 ч.л.
– Шоколадний сироп – 2 ст.л.
– Ванільна есенція – 1 ч. Л.
– Мигдальна есенція – 1 ч.л.
– лід

Всі інгредієнти з’єднайте в чаші блендера. Збивайте протягом 20 секунд на високій швидкості. Перелийте в чисту пляшку з кришкою і зберігайте в холодильнику. Перед тим, як наливати лікер, його потрібно гарненько збовтати!

Зимова сангрия


Вам знадобиться:
– Цукор – 5 ст.л.
– Паличка кориці – 2 шт.
– Червоне сухе вино – 1,2 л
– Бренді або коньяк – 100 мл
– Газована вода – 200 мл
– Апельсини – 2 шт.
– Лимон – 1 шт.
– лід
– Журавлина – 100 г
– М’ята – 6 листочків

Візьміть велику миску і покладіть в неї лід. Потім додайте два апельсина і лимон, нарізані кружельцями, палички кориці і журавлину.

Посипте все цукровим піском і перемішайте суміш дерев’яною ступкою, щоб фрукти і ягоди дали сік.

Залийте в миску бренді і сухе вино, а в самому кінці газовану воду.

Перелийте напій в графин і додайте для аромату і краси кілька листочків м’яти.

 

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.