Чай матча: чим корисний та рецепт

Мало кому відомий та особливий напійяпонський чай матча. Його неодмінно варто спробувати, і ось чому.

Матчу (по-японськи вимовляється «маття») – улюблений чай середньовічних ченців-буддистів, з їхньої легкої руки поширився по всьому світу.

В самому кінці літа – початку осені, коли дні стають помітно коротшими та різнокольорове листя починає плавно падати на землю, настає пора пити матчу. Ми часто асоціюємо зелений чай з весною, але в Японії, на батьківщині, кажуть, що найглибший смак у зеленого чаю восени, це його сезон.

Матчу сприяє окисленню жирів в організмі, тим самим прискорюючи обмін речовин, знижуючи рівень «поганого» холестерину, допомагаючи зберігати струнку фігуру.

Напій підсилює концентрацію уваги та пам’ять, додає бадьорості й одночасно знімає стрес, тому пити його краще вранці або в першій половині дня.  Крім того, матчу – прекрасний антисептик, тому їм добре полоскати горло і ясна, якщо вони кровоточать.

Одна чашка матчу містить у великій кількості калій, вітаміни А і С, залізо, білок і кальцій.

Холодний матча-латте

Фото: rawpixel

На одну порцію

  •      1 ст. л. порошку матчі
  •      1 ст. л. меду
  •      1 ст. молока (мигдального або кокосового)

Покладіть велику склянку для соку в морозилку на півгодини. В цей час змішайте в блендері матчу, мед, молоко. Перелийте в охолоджений стакан, додайте пару кубиків льоду та смакуйте.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.