Безалкогольний глінтвейн, що не поступається смаком традиційному. П’ять чудових рецептів

Ароматний та терпкий напій легко приготувати без червоного вина. А ви не знали?

Здорове харчування, спортивний образ життя та ще багато інших особистих переконань не вживати алкоголь. Але зима по переду, і іноді виникає бажання насолодитись смаком теплого та ароматного, що зігріває напою. Глінтвейн – (гарячий алкогольний напій, який виготовляють із суміші вина, цукру або меду з різноманітними прянощами. Глінтвейн — це традиційний зимовий напій у країнах Європи.) класний напій, який допоможе зігратись та підтримувати бесіду в затишній компанії. Пропонуємо для приготування п’ять простих рецептів напою і без жодної краплі алкоголю, лише натуральні соки, які підійдуть як дорослим, так і дітям.

До келиха з готовим глінтвейном додайте: свіжі фрукти, ягоди, кориця та бадьян (Квіткова рослина родини — Лимонникові. Має вигляд зірки. Використовується як гастрономічна пряність. Вживають сухі зрілі плоди бадьяна в незмінному або молотом вигляді). Напій з ними буде і виглядати оригінально та класно.

1. Глінтвейн на виноградному соку з апельсином, лимоном та журавлиною.

Інгредієнти:

Один літр червоного виноградного соку;
Один середній апельсин;
Шматочок імбиру;
Одна паличка кориці;
Одна зірочка бадьяна;
Шість бутонів тропічної гвоздики;
Один – два кружечки лимону;
Свіжа або заморожена журавлини, одна — дві столові ложки;
Одна столова ложка меду або половина столової ложки цукру.

Спосіб приготування

До невеликої каструлі налийте виноградний сік. Апельсин та очищений імбир наріжте кружечками та покладіть туди ж. Додайте корицю, бадьян, гвоздику, лимон, журавлину та цукор. Якщо використовуєте мед, то кладіть його вже у готовий глінтвейн або одразу в келихи з розлитим напоєм. На повільному вогні доведіть майже до кипіння. Зніміть з плити та настоюйте під кришкою хвилин тридцять. Можна також додатково укутати каструлю чимось теплим. Готовий глінтвейн процідіть через сито та подавайте гарячим.

2. Глінтвейн на виноградному та журавлинному соку з апельсином — ароматний, терпкий, зігрівальний.

Інгредієнти:

500 мл червоного виноградного соку;
250 мл журавлинного соку;
200 мл води;
Три плоди кардамону;
Одинадцять бутонів гвоздики;
Три зірочки бадьяна;
Дві палички кориці;
Три кружечки апельсину;
Щіпка меленого мускатного горіха;
Цукор або мед — за смаком.

Приготування

Налийте сік та воду в невелику каструлю. З одного плоду кардамону витягніть насіння, два інші злегка роздавіть. Додайте в кастрюлю кардамон, гвоздику, бадьян, корицю, апельсин та мускатний горіх. За бажанням додайте цукор. Мед додавайте, як зазначалось вище, до готового напою або безпосередньо перед вживанням. Добре прогрійте напій на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Глінтвейн має настоятися під кришкою хвилин тридцять, або більше. Щоб він не охолов, посуд в якому готували можна закутати. Далі процідіть готовий напій через сито та розлийте гарячим по келихах.

3. Глінтвейн на журавлинному та яблучному соку з апельсиновим сиропом

Інгредієнти:

150 мл апельсинового соку;
50 г цукру;
600 мл журавлинного соку;
250 мл яблучного соку;
Два-три кільця апельсину;
Дві палички кориці;
Дві зірочки бадьяна;
Десять бутонів гвоздики;
Два лаврових листки;
Мелений імбир — за смаком;
Трішки дрібно натертої апельсинової цедри;
Щіпка меленого мускатного горіха;
П’ять коробочок кардамону;
Дві чайні ложки меду.

Приготування.

У невеликій каструлі змішайте апельсиновий сік та цукор. Варіть помішуючи на повільному вогні, поки сироп не загусне. Додайте журавлинний та яблучний сік, апельсин, корицю, бадьян, гвоздику, лавровий лист, імбир, апельсинову цедру, мускатний горіх та кардамон. Доведіть напій до легкого кипіння. Зніміть з вогню та залиште під кришкою на 30 хвилин. Також, якщо того потребує, додатково укутайте каструлю чимось теплим. Мед додайте в готовий глінтвейн або в келихи з розлитим гарячим напоєм. І не забудьте, перш ніж подавати, процідіть напій через сито.

4. Безалкогольний глінтвейн на яблучному соку з апельсином

Інгредієнти:

500 мл яблучного соку;
Один середній апельсин;
Дванадцять бутонів кулінарної гвоздики;
Дві коробочки кардамону;
Дві палички кориці;
Щіпка меленого мускатного горіха;
Одна столова ложка меду або половина столової ложки цукру.

Приготування

Яблучний сік налийте в невелику каструлю. Розріжте апельсин на чотири частини, видавіть в каструлю трохи соку та додайте туди ж цитрусові шматочки. Гвоздику, розібраний на зернятка кардамон, цукор, корицю та мускатний горіх також додайте до каструлі. Мед, як і потрібно, додається вже в готовий глінтвейн або в келихи з напоєм.
Прогрійте все на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Настоюйте глінтвейн під кришкою хвилин двадцять, за бажанням і більше. І знову не забудьте процідити через сито, шматочки та спеції тільки зіпсують вам смак. Подавати гарячим.

5. Глінтвейн на гранатовому або вишневому соку з яблуком, апельсином та лимоном

Інгредієнти:

Невеликий шматочок імбиру;
Половина середнього апельсина;
Одне яблуко;
200 мл води;
Дві палички кориці;
Три бутончики гвоздики;
Половина чайної ложки меленого мускатного горіха;
Половина лимону;
800 мл гранатового або вишневого соку;
мед — за смаком.

Приготування

Очищений імбир наріжте кружечками, а апельсин — напівкруглими скибочками. З яблука видаліть серцевину та наріжте невеликими шматочками. В невеликій каструлі закип’ятіть воду. Додайте корицю, гвоздику, імбир та мускатний горіх. Прокип’ятіть одну хвилину. Додайте яблуко, апельсин та вичавлений з лимона сік. Перемішайте та влийте гранатовий чи вишневий сік. Вибір соку обґрунтовується лише вашим смаком. Підігрійте напій, і обов’язково, не доводьте до кипіння. Вимкніть вогонь та залиште під кришкою на пів години, не менше. За бажанням закутайте в теплу ковдру. Готовий глінтвейн процідіть через сито. Подавати напій потрібно гарячим, мед додається за смаком.

Приємної вам насолоди смачним напоєм.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.