4 смачні варіанти запеченої картоплі з начинками

Страви з картоплі можуть бути як простими, повсякденними, так і святковими. Ми підібрали для вас чотири варіанти на будь-який випадок.

Картопля «Гармошка»


Вам знадобляться:

  • 500 г картоплі (бажано молода);
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 1 ст.л. меду;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль, перець за смаком.

Змішайте в глибокому посуді мед, лимонний сік, оливкову олію і подрібнений часник. Додайте сіль і чорний перець.

Промийте картоплю під проточною водою і, не очищаючи овоч від шкірки, зробіть в ньому множинні надрізи. Покладіть картоплю в жароміцний посуд і полийте соусом. Запікайте блюдо при 190 градусах до готовності. При подачі посипте картоплю свіжою зеленню.

 

Картопля, запечена з беконом

Вам знадобляться:

  1. картопля (велика) – 4 шт;
  2. бекон – 150 г;
  3. рослинне масло – 4 ст. л .;
  4. сметана – 80 г;
  5. часник – 1-2 зубчики;
  6. твердий сир – 200 г;
  7. вершкове масло – 80 г;
  8. кріп, сіль і перець – за смаком.

Добре промийте картоплю під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Збризніть бульби рослинним маслом, посоліть і поперчіть. Оберніть картоплю фольгою і запікайте в духовці до готовності.

Обсмажте подрібнений бекон на сковороді до золотистої скоринки. Викладіть його на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру. Змішайте бекон із зеленню, часником, сметаною і половиною сиру.

Розріжте готову картоплю навпіл і видаліть частину м’якоті. Наповніть «човники» начинкою, зверху розподіліть вершкове масло і тертий сир. Запікайте картопля в духовці при 190 градусах протягом 10-15 хвилин.

 

Запечена картопля зі сметаною і зеленню

Вам знадобляться:

  • картопля;
  • оливкова олія;
  • сметана;
  • зелень;
  • сіль;
  • вершкове масло;
  • мелений чорний перець.

Промийте картоплю і просушіть на повітрі. Проткніть неочищені бульби виделкою в декількох місцях і змастіть оливковою олією. Загорніть овочі в фольгу і запікайте до м’якості при температурі 190 градусів.

Готову картоплю надріжте вздовж. Подрібніть м’якоть вилкою, посипте її сіллю і перцем. Зверху викладіть столову ложку сметани. Інший варіант начинки – невеликий шматочок вершкового масла і дрібно нарізану зелень петрушки або кропу. Подавайте картоплю гарячим з гарніром зі свіжих овочів.

Картопля «Два сиру»

Вам знадобляться:

  • картопля – 4 шт;
  • сметана – 150 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • шинка – 2-3 скибочки;
  • сир «Чеддер» – 50 г;
  • сир «Дор Блю» – 70 г;
  • Зелена цибуля.

Ретельно вимийте картоплю, загорніть у фольгу і запечіть в духовці при 190 градусах до м’якості (це може зайняти близько 1-1,5 годин). Дрібно наріжте шинку, сир «Чеддер» натріть на тертці. Подрібніть зелену цибулю і змішайте її зі шматочками блакитного сиру.

Перевірте готовність картоплі, проткнув її зубочисткою. Дайте овочам охолонути, потім витягніть м’якоть за допомогою ложки і перекладіть її в глибокий посуд. Додайте до неї сметану, вершкове масло і розітріть до однорідного стану.

Змішайте половину маси з зеленою цибулею і блакитним сиром, а іншу половину – з шинкою і чеддером. Начиніть картоплю і запікайте її в духовці при 180 градусах протягом 15-20 хвилин.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.