23 хитрих кухонних лайфхака, про які не знає навіть твоя мама

Весь кухонний досвід поколінь і націй – в одній збірці! Головне, переконайся, що в картонній коробці, в якій ти живеш, є кухня.

  1. Відріж потрібний шматок сиру разом з упаковкою

І не викидай її – використовуй як чохол для залишився сиру.

2. Змасти курячі яйця рослинним маслом

Перед тим, як прибрати їх в холодильник – так вони залишаться свіжими на три-чотири тижні довше.

3. Чисти імбир чайною ложкою

4. Щоб розрізаний торт не черствів …

прикріпи зубочистками до місця розрізу шматок хліба. Нехай черствіє він.

5. Проткни лимон зубочисткою і злегка натисни на нього

Лайфхак працює для рецептів, в яких потрібно лише кілька крапель лимонного соку. Потім прикрий отвір скотчем і прибери лимон в холодильник.

6. Додай в банку із залишками майонезу трохи оцту

А також оливкової олії і спеції – отримаєш відмінну заправку для салату і заодно чисту банку після.


7. Змочи свіжі ягоди в слабкому оцтовому розчині

Щоб вони не запліснявіли.

8. Бережи цибулю і часник в перфорованих паперових пакетах

Вони протримаються без цвілі мінімум два місяці.

9. Порізаний авокадо бережи разом з часточкою лука

Так він не буде чорніти. Альтернативний варіант – скропити авокадо яблучним оцтом.

10. Зберігай яблука і картоплю разом

Етилен, що міститься в яблуках не дозволить картоплі пустити паростки.

11. Залий в банку із залишками Nutella гаряче молоко

Наш улюблений кухонний лайфхак: як слід струсни – і отримай гарячий шоколад!

12. Ось відмінний спосіб почистити манго:

13. Бережи ананаси догори ногами

Так вони швидше дозріють. Головне, не забудь обірвати їм листя.


14. Селеру зберігай у фользі

Так вона проживе аж цілий місяць. Той же прийом працює з брокколі.

15. Банки з горіховим маслом теж зберігай догори ногами

Простіше буде його звідти діставати.


16. Обгорни корінець зв’язки бананів скотчем

Вони почнуть чорніти на 3-5 днів пізніше.

17. Не викидай жовтіючу зелень

Дрібно наріж, змішай з оливковою олією (або розтопленим вершковим) і залий суміш у форми для льоду – стане в нагоді в пасті і всяких там салатах.

18. Сховай латук в паперовий пакет

Перш ніж прибрати його в холодильник, зрозуміло. І не обривай мляві листя – так серцевина залишиться свіжою довше.

19. Засохлі чіпси і крекери можна повернути до життя

Засунувши їх в мікрохвильовку (або духовку).

20. У тій же духовці можна прискорити процес дозрівання бананів


21. Розігрівати піцу на сковорідці

Масло в кірці поверне їй колишню хрусткість.


22. Використовуй канцелярську кнопку, щоб варене яйце було простіше чистити


23. Інтенсивно потряси яйце 2-3 хвилини

Потім звари – вийде справжнє золоте яйце.

Джерело maximonline

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.