2 швидких рецепта желе з червоної смородини

Смачний, ароматний і красивий десерт всього з двох інгредієнтів.

Класичне желе з червоної смородини

Складові
1 кг червоної смородини;
1 кг цукру.
Якщо у вас багато білої смородини, додайте її до червоної в пропорції 1: 1. Желе вийде не дуже яскравим, але не менш смачним.

Приготування
Добре промийте ягоди. Можна не очищати їх від гілочок, оскільки ягідна маса буде перетиратися через сито.

Засипте смородину цукром і ретельно перемішайте 5-8 хвилин. Цукор повинен практично розчинитися в ягідному соку, а сама маса – вийти кашоподібною.

Перекладіть ягідно-цукрову суміш в високу каструлю і поставте на сильний вогонь. Безперервно помішуйте суміш.

Варити желе із зазначеної кількості інгредієнтів доведеться близько 8-10 хвилин.

Однак легше визначати готовність за зовнішнім виглядом. Тоді приготування можна умовно розділити на кілька етапів.

Коли суміш закипить, в каструлі з’явиться пінка.

Потім піни стане набагато більше. Інтенсивно перемішуйте ягідну масу, інакше вона втече.

Поступово піна почне осідати, а на поверхні самої суміші з’являться бульбашки. Після цього потрібно поварити желе ще приблизно 3 хвилини.

Поставте в чисту ємність сито і перелийте туди проварену ягідну суміш. Перетріть її ложкою так, щоб в ситі залишився тільки «макуха».

Поки ще рідке желе розлийте по банках і, не закриваючи їх, залиште при кімнатній температурі на ніч. За цей час желе застигне.

Желе из красной смородины без варки

Складові
2 кг червоної смородини;
1,8 кг цукру.
Червону смородину можна замінити білою, тоді желе вийде світло-жовтим.

Приготування
Промийте ягоди і видаліть гілочки. Пропустіть смородину через м’ясорубку або подрібнити блендером. Потім протріть ягідну масу крізь сито.

Всипте в отриманий сік цукор і ретельно перемішайте 10 хвилин. Залиште ягідну масу ще на 15-20 хвилин, періодично перемішуйте. Цукор повинен повністю розчинитися, а суміш – почати густіти.

Розподіліть желе по банкам, закрийте кришками і поставте в холодильник. Через добу воно застигне і з часом ставатиме все щільніше.

- Advertisement -

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.